| Iulianaiuli78 a întrebat:

Buna,am fost mușcată de o căpușă, nu am mai avut niciodată probleme de genul si nu știu ce să fac, sunt singură acasă

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Cipi1212 a răspuns:

Dacă poți să o scoți cu tot cu cap ar fi bine. Dacă îi rămâne capul în piele nu e prea bine. Poate un doctor te-ar putea ajuta.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Du-te la spital sa ti-o scoata un medic, sau mergi la medicul tau de familie, ca cineva ti-o poate scoate imediat.
Sub nici o forma sa nu incerci sa o scoti tu, ca ii rupi capul si ea ramane infipta in piele.

| Madaxo97 a răspuns:

Mergi la cel mai apropiat spital, dispensar, sa o scoată, dacă nu ai cum pune pe ea niste ulei si fa mișcări circulare in jurul ei, poate pica singura, mai poți încerca cu o penseta dar cu mare grija sa nu rămână bucăți din căpușa la zona respectiva, ai grijă sa o smulgi sa nu o rupi pentru ca e mai rau daca o rupi, de aia mai bine mergeai la un doctor

| adryang78 a răspuns (pentru Madaxo97):

Pensetă?! Capul căpușei va rămâne înfipt și riscă să se îmbolnăvească.

| Madaxo97 a răspuns (pentru adryang78):

Dacă o scoate cu grijă am zis, nu rămâne nimic înfipt, la spital cu ce crezi ca i-o scoate?

| adryang78 a răspuns:

În niciun caz să n-o rupi.
Dacă ai în casă untură, pune peste ea și se desprinde singură. Dacă nu, mergi la o farmacie din apropiere și întreabă ce poți folosi.

| Mindfulness a răspuns:

Mergi la urgente!

| NataLee a răspuns:

Mergi la spital.