| Lorena6879 a întrebat:

Bună, am iesit azi la plimbare cu trotineta electrica și m-a prins o raceala la gât.
Ma doare gâtul foarte tare si când înghit, ma doare pieptul si putin in spate, cand inghit inghit in sec, ce pot sa iau sa imi revin puțin, ca nu ma duc la medicul de familie ca e închis si azi si mâine? Am băut ceaiuri multe si calde si nici o ameliorare. Si cand râgâi ma doare in spate unde sunt plămânii, chiar pe mijloc. Ce sa fac sa ma amelioreze?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Tantum verde si un sirop cu muguri de pin.

| gabicoo a răspuns:

Mergi la spital la urgente!

| Lorena6879 explică (pentru gabicoo):

Trebuie sa ma duc așa? Ai mai avut așa?

| Legion7X a răspuns:

Ai baut apă sau ceva puțin rece după ce ai venit de afară?

| Lorena6879 explică (pentru Legion7X):

Da, mam plimbat fara masca pe gura si m-a durut la început puțin, dar acum ma doare f tare si abia înghit, ma doare spatele ai pieptul. Mi-am luat acum un PlantEXIR sirop. Sa vad cum e dupa el

| Legion7X a răspuns (pentru Lorena6879):

Adevarul este că, aerul se simte rece când respiri. Daca ai mai și transpirat în spate, iar după ai venit de afara și ai băut ceva apă sau suc înfierbântată se declanșeaza imediat. Eu in 2017 am baut apa rece la servici si m-a luat o gripă de am zacut 5 zile temperatura, tuse, pierdera gustui. Mi-a trecut cu niste sirop pentru tuse, agocalmin pentru scaderea temperaturi si ceaiuri. In rest gripa și-a facut ciclul si mi-a trecut. De atunci m-am invatat minte cu apa rece si n-am mai avut nimic. Nici Pandemia nu m-a afectat absolut și nici n-am tusit fiind nevaccinat. am purtat masca afara permanent cănd s-a inmultit cazurile si atât. O dadeam jos când eram singur.

Și da, am venit de afara, si după am băut apa rece, si suc dar nu rece, de aia ma simt asa de rau?

Tu ai avit raciala? Sau aprindere de plămâni

Da, daca stii precis. factorii declansator aerul rece si apa. Poate sa fie și la temperatura camerei când vii de afară nu bea apa imediat absolut. Mai stai 30 min și incalzesti apa sau sucul foarte putin sa fie calâie.

Am tusit, am avut si temperatura in corp in 2017 cu apa rece, ma râcâia puternic în gât.

E oribilă durerea asta, am luat acum un sirop de Mugur de pin, astept sa ma fac mai bine un pic

Bea multe ceaiuri de ceapă, cimbru nu fierbinite. Fă infuzie.

Insanatosire Grabnică!

Ms

| mont a răspuns:

Ia strepsils, la mine cu ăla merge când ma doare gâtul. Și nu strica și un test de covid ca nu este exclus sa ai.