anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:


Am imediat 13 ani și parul pana aproape peste fund.
Ma piaptan destul de des, mai ales ca am parul foarte lung și des. În general duce puțin a creț natural.
Așa, faza este ca îmi pica foarte mult par, dau odată cu peria și direct îmi pica și câte o șuviță. Nu sunt bolnava, am făcut și analize și nu am lipsa de vitamine dar totusi nu știu de ce. Stiu ca în medie iti pica 100-150 de fire de par pe zi dar la mine parcă de vreo 3-4 ori mai mult. De fiecare data când mă ridic de pe un scaun este plin de par, plin. Asta ma îngrijorează deoarece se intampla întotdeauna.
Pe haine sunt de obicei cu par, câteodată văd și pe pereții din camera ca atârnă fire de par. Nu sunt stresata sau ceva de genul, mai ales ca sunt în vacanta acum.
Mi-a mai căzut așa parul și mi-e super mila de el, e așa de frumos și eu nu știu cum sa îl îngrijesc. Știți cum se spune, parul e bogăția capului. M-am gândit sa îi fac un bine și sa mă tund puțin, ceea ce am făcut, la vârfuri cel puțin, n-am vârfuri despicate.
Am o perie destul de moale și nu mă trage de obicei.

Mulțumesc mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Elena9328 a răspuns:

Renunţă la obiceiurile ce dăunează părului

Vopsirea regulată şi folosirea uneltelor de hair styling ce aţionează pe bază de căldură contribuie uneori în mod decisiv la căderea părului. Chiar dacă decizi că nu vrei să te vopseşti mai rar, evită plăcile de întins părul şi alte instrumente care îţi înfierbântă părul şi îl slăbesc.




Asigură-ţi necesarul de vitamine

În multe cazuri, căderea părului este provocată de un deficit de vitamine. Poţi opta pentru comprimate cu multivitamine luate zilnic, sau îţi poţi modifica alimentaţia în mod natural, pentru a include mai multă Vitamina E (germeni de grâu, migdale, avocado etc.) şi Vitamina A (morcovi, dovleac, mango etc.) şi Vitamina C. Ţine cont şi de faptul că acizii graşi omega 3 au un rol vital în absorbţia corectă a vitaminelor. Îi poţi înclude în alimentaţia ta crescând consumul de peşte, nuci dar şi ulei de măsline.

Încearcă tratamentele cu ulei cald

Uleiul de nucă de cocos şi uleiul de rapiţă sunt adesea folosite în tratamente pentru scalp împotriva căderii părului. Aplică uleiul cald, niciodată fierbinte, şi masează-l apoi pe scalp. Îl poţi lasa să acţioneze până la o oră dacă foloseşti o cască de duş şi un prosop înfăşurat în jurul scalpului, sau doar 10 minute cu un prosop dacă te grăbeşti. Spală-ţi bine părul cu şampon la încheierea tratamenului.

Scapă de mătreaţă

Mătreaţa poate afecta rădăcina firului de păr atunci când este ignorată. Nu contează dacă nu este vizibilă, atâta vreme cât există la rădăcină, poate avea un efect negativ. Dacă nu o poţi elimina complet cu un şampon special, apelează la sfatul unui dermatolog.

Masează-ţi scalpul zilnic

Chiar şi două sau trei minute de masaj al scalpului sunt suficiente în fiecare zi pentru a stimula circulaţia sângelui, necesară pentru sănătatea rădăcinii firelor de păr. Dacă nu-ţi place să te masezi singură, poţi cere ajutorul partenerului, încluzând acest pas chiar în preludiu.

Protejează-ţi părul ud

Părul este cu adevărat vulnerabil atunci când este ud. Evită frecarea lui cu prosopul şi scuteşte-l de jetul de aer fierbinte al uscătorului de păr. Dacă îl laşi să se usuce singur, după ce l-ai scurs prin tamponare cu ajutorul unui prosop, va fi mai puţin predispus la rupere şi cădere.

Mască de păr cu antioxidanţi

Poţi găsi multe tratamente de specialitate pentru căderea părului în comerț, dar o alternativă naturală şi aproape gratuită este ceaiul verde. Fă o infuzie cu două pliculeţe într-o ceaşcă de apă, aplică apoi ceaiul pe scalp şi lasă-l să acţioneze o oră, protejându-ţi capul cu un prosop.

Redu stresul şi odihneşte-te

Nu ignora faptul că stresul şi somnul insuficient afecteză întregul organism şi pot accentua căderea părului. Renunţă la ideea că recuperezi somnul şi dormi suficient în fiecare noapte.

Părul este sensibil şi la schimbările hormonale, iar căderea părului poate fi legată de concentraţia androgenului din sânge.

| NGheorghe a răspuns:

Eu habar n-am cum se îngrijește parul lung... ca nu sunt fată happy dar in medicina chineza " firul de păr despicat" se mai numește "firul antenă" si este considerat a fi matur. Si este EXTREM de important sa fie așa despicat deoarece polarizează si "absoarbe" energie electrostatică si alte ying - yang pe acolo... energie de care creierul si corpul are nevoie. Practic tu tăind acele fire despicate îți reduci din utilitatea si vitalitatea parului iar corpul tău cu greu poate reface "antenele" la așa o distanță.
Dacă nici nu simți durere când îți cade este pentru ca este lipsit de viața — numai de curiozitate încearcă sa smulgi un fir de par care este despicat ca sa vezi ce greu se smulge si ce durere îți provoacă — așa ca nu mai asculta de toți care îți spun "păreri din auzite".

| AdrianaB1 a răspuns:

Salut am aceeasi problema.
Parul meu este des si foarte lung, mereu imi cade pe haine, pe canapea, pe scaun la scoala, oriunde.
Dar oarecum e des si nu sunt atat de afectata, chiar imi doresc sa fie putin mai rar, acum s-a mai rarit, si parca imi place.
Vorbesc mereu cu mama si prietena mea si îi spun că-mi doresc să fie mai scurt dar imi este foarte milă, și din acest motiv nu-mi tai decât capetele.
Totul e normal, exact cum ți-a spus medicul nu ajung vitamine.
Apropo, câti ani ai?

| anonim_4396 explică (pentru AdrianaB1):

Am scris la încep : aproape 13 ani.
Mersii mult pentru răspuns

| AdrianaB1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu drag, putem discuta mai multe daca doresti.
Poate facem schimb de careva experiente.

| Alis56u a răspuns:

Salut
Sunt si eu in situatia ta, deoarece am parul lung imi cade foarte mult datorita faptului ca parul iti consuma foarte multe vitamine. Poti merge la farmacia sa iti cumperi vitamine sau daca te simpti nesigura sa vizitezi un specialist.