| TeodoraElena19 a întrebat:

Bună! Am început in urmă cu trei luni sa iau un tratament cu serlift si depakine dat de medicul psihiatru. În prima luna m-am simtit foarte bine, eram numai bucurie, însă acum nu mai sunt la fel, parca am revenit la vechile stari. I-am comunicat domnului doctor ca nu ma mai simt bine, dar tratamentul a ramas acelasi. Aveti idee ce as putea face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Te sfatuiesc sa respecti tratamentul, in continuare.

| eduardie0 a răspuns:

Buna!
In primele luni, o sa fie schimbari de stare si comportamentale. Serotoninei ii ia mult timp sa actioneze si este nevoie de o respectare stricta a tratamentului. Sa iti iei pastilele conform programului recomandat de doctor. Sa incerci sa le iei zilnic aproximativ la aceeasi ora. Nu pe stomacul gol. Fara alcool.
Problema la serotonina este ca doar pana la un moment dat ajuta la simptomele depresiei, iar dupa aceea te face numb. In momentul in care nu mai are efectul dorit, trebuie marita doza sau schimbata medicatia.
Este normal ca in prima luna sa fi euforic.
Imagineaza-ti ca serotonina nu te va face efectiv fericit, ci iti va echilibra hormonul in corp. Adica, tu nu ai destula serotonina in corp, da? in momentul in care iei medicamentul, iti ridica nivelul de serotonina pana la nivelul standard sau eventual putin mai sus. De aceea n-ai sa simti fericire cand se obisnuieste corpul, ci o sa simti neutralitate efectiv.
Foarte buna initiativa, bravo. Dar totusi, cand crezi ca esti pregatita, peste cateva luni sau ceva de genul, spune-i doctorului ca vrei sa scazi din nivelul de medicatie luat, ca pe urma sa reusesti sa renunti de tot, ca sa nu se ajunga la dependenta sau la altceva. Serotonina este foarte buna, dar doar pentru un timp.

Nu iti face griji, nu e atat de grav sau periculos sa iei antidepresive precum face societatea sa para.
Ai grijă de tine!