| OanaPissy a întrebat:

Buna!
Am inceput sa aud intr-una de ginecologie, medici ginecologi etc...si as vrea sa stiu si eu ce se face la ginecologie?
Sunt copil dar sunt curioasa pentru ca ma bantuie cuvantul.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Anonymus314 a răspuns:

Ginecologul e ala care iti zice tie cand esti in burta la mama ta daca esti fetita, sau baiat.care te ajuta cu nasterea etc.

6 răspunsuri:
| Alessyaaa a răspuns:

Ginecologia este ramura medicinei care se ocupă cu fiziologia şi tratarea afecţiunilor sistemului genital feminin.
Papirusul ginecologic Kahun (datat la circa 1800 BCE) este cel mai vechi text medical de acest fel, care conţinea informaţii despre plângerile femeilor - bolile ginecologice, fertilitatea, sarcina, metode contraceptive, etc. Textul este împărţit în 34 de secţiuni, fiecare secţiune tratând câte o problemă specifică şi conţinând diagnostice şi tratamente, însă prognosticul nu era sugerat. Tratamente erau nechirurgicale, care cuprindeau medicamente.

| Andree a răspuns:

Buna. Ginecologia este o sectie dintr-un spital, cum este si pediatria, neurologia etc. Acolo se merge cand esti insarcinata sau la nasterea unui copil, sau la control.

| Iasmiine a răspuns:

Ginecologia este stiinta care se ocupa cu studiul aparatului genital feminin, ramura a medicinei care se ocupa cu tratamentul afectiunilor genitale feminine.

| mymed a răspuns:

Ginecologia se ocupa cu afectiunile aparatului genital feminin.
Http://www.mymed.ro/consultul-ginecologic.html

| Anonim3nov a răspuns:

Cati ani ai?