| ioana3792 a întrebat:

Bună! Am început să iau pentru prima dată anticoncepționalele Logest în 4 decembrie când mi-a venit menstruatia. După ce am terminat prima folie am făcut pauză de 7 zile și trebuia să încep altă folie în 1 ianuarie. Ideea e ca am uitat să iau în acea zi și mi am adus minte doar în 2 ianuarie noaptea pe la 3 deci practic 3 ianuarie și atunci am luat prima pastilă, apoi am luat o pe a doua în 3 ianuarie la ora 8 ca în mod normal. Vă rog să mi spune ti ce trebuie să fac. Trebuie să iau 2 pastile într-o zi? Trebuie să le iau de această dată doar 20 de zile pentru ca am ratat una sau tot 21? Și pauză o fac tot de 7 zile sau de 6?( pentru ca data trecută a fost de 8 zile)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

Te rog citește ce scrie pe prospect. Acolo scrie.
Și eu iau anticoncepționale. Îmi pun ceas sa sune în fiecare zi la aceeași ora (foarte important să fie la aceeași ora). Acum ia toate pastilele sa fi la zi cu ele... când uiți sa iei una, iei 2 într-o zi, dar tu practic ai uitat deja 3... deci am citit și pe prospectul meu:ia toate pastilele pe care le-ai uitat. Dacă pe blister scrie zilele, atunci dacă azi e miercuri ia-l și de mâine le iei mai departe. Numa nu mai uita. Pune alarma. Eu le iau seara

Am cautat prospectul tu numa citeste:
"Daca au trecut mai putin de 12 ore de cand trebuia sa luati drajeul, eficacitatea contraceptivului oral este mentinuta. Luati drajeul imediat ce v-ati amintit si luati drajeurile urmatoare asa cum ati stabilit;
Daca au trecut mai mult de 12 ore de cand trebuie sa luati drajeul, eficacitatea contraceptivului oral poate fi diminuata. Cu cat uitati sa luati mai multe drajeuri consecutive cu atat este mai mare riscul ca efectul contraceptivului oral sa fie scazut. Exista un risc mai mare de a ramane gravida in cazul in care uitati sa luati drajeurile de la inceputul sau sfarsitul blisterului. De aceea, trebuie sa respectati regulile prezentate mai jos (vezi, de asemenea, diagrama prezentata mai jos).

Ati uitat sa luati mai mult de un drajeu dintr-un blister

Cereti sfatul medicului dumneavoastra.

Ati uitat sa luati un drajeu in saptamana 1

Luati drajeul imediat ce v-ati amintit (chiar daca inseamna sa luati doua drajeuri in acelasi timp) si luati drajeurile urmatoare atunci cand ati programat. Utilizati o metoda de contraceptie suplimentara (de bariera) in urmatoarele 7 zile.

Daca ati avut contact sexual in saptamana anterioara zilei in care ati uitat sa luati drajeul, exista posibilitatea sa fiti gravida. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra."

| Violleta2022 a răspuns:

Nu se pot lua doua pastile in aceeasi zi!
Daca ai uitat 1 zi atunci iei pastila uitata prima si a doua zi continui de acolo, dar niciodata nu iei 2 pastile si nici nu sari peste pastile, fiind obligatoriu sa le iei in ordinea stabilita pe pachet, deoarece fiecare pastila este calculata cu un anumit procentaj de hormoni, care trebuiesc luate in ordine, altfel risti sa ramai gravida, daca uiti taman pastila care suprima ovulatia.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Te rog nu asculta de Vio ca nu știe ce zice. Se ia 2 într-o zi dacă ai uitat.