| ionica56 a întrebat:

Am lipsa de calciu. Din cate stiu il pierd prin urina.Si totusi nu fumez sau beau suc.Calciu iau. Am luat si efervescent si de toate si nimica. Sfaturi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Corina a răspuns:

Mai nou, exista in farmacii calciu homeopat, care contine mai multe forme de calciu. Se numeste Osteocynesine si costa intre 12-15 ron cutia cu 60 comprimate. Se ia cate un comprima de 3 ori pe zi. In timpul tratamentului trebuie evitat consumul de ceai de menta si musetel, Coca-Cola, Pepsi, guma de mestecat cu menta, bomboane mentolate, cafea, ceapa si usturoi. Comprimatele se iau cu o jumatate de ora inainte sau dupa masa. Ideea e ca pastila sa nu ia contact cu alte alimente. Toate aceste interdictii sunt pentru evitarea pierderii efectului pastilelor. De fapt acestea sunt interdictiile la orice tratament homeopat. Si baiatul meu s-a confruntat in copilarie cu o lipsa mare de calciu si i-am dat tot felul de tratamente, inclusiv injectabil, timp de 9 luni si degeaba, caci calciul se elimina. Dupa acest tratament homeopat, la analize, calcemia i-a iesit mai buna decat a mea. Deci, incearca cu toata increderea acest tratament homeopat, caci nu vei regreta! Cu prietenie!

4 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Ai grija la dieta, elimina sau redu cat mai mult alimentele rafinate (zahar si produse zaharate, ulei rafinat, fast food, faina alba si produse fainoase cu faina alba, etc), alimentele gatite, in special prin prajit, consuma cat mai mult hrana cruda si cauta sa suplimentezi calciul cu cel din produsele naturale, care este mai usor de asimilat de organism: nuci, seminte de cereale integrale netratate, zarzavaturi, radacinoase, produse lactate si polen.
http://www.gradina-online.ro/Calciu_A3572.html

| tyana a răspuns:

Pierderea calciului prin urina are mai multe cauze:una dintre ele ar fi cafeaua in exces, alimentele sarate si de asemenea excesul de proteina animala(carnea).
Incearca sa iei calciu in combinatie cu vitamina D care ajuta la fixarea lui.De asemenea bea lapte, cel putin un litru la zi si fa un sport. Dintre alimentele bogate in calciu painea de porumb e cea mai buna, tofu, portocale, orez, banane, morcovi, ceapa.

| Minnie a răspuns:

Si eu am aceeasi problema. Sfaturi aplicate de mine, peridic cure cu Calciu si vit D3 cu concentratia cea mai mare, adica 1000.Sunt pliculete efervescente iar pentru o luna costa 35lei. Asa e organismul, nu asimileaza

| TraficantaDePufarine a răspuns:

Şi eu am avut lipsă de calciu. Nu am luat nimic... Încearcă să mănânci mai multe lactate şi legume, fructe ştii tu, chestii sănătoase. După ce îţi revii la normal te poţi puca din nou de fast-foodhee hee