O să îl fac, dar momentan nu sunt în România mă sperie acum tot ce simt nu știu cum să scap de asta până acum două 2 zile nu mai aveam dureri și acum simt așa ca un leșin la stomac sper să nu fi făcut ulcer ca mă sperie gândul ăsta?
Ulcerul se face dupa 10 ani de infectie cu helicobacter pilori, uenroi avand scaun cu sange.
Si totusi unde-i sperietura, ca tratamnetula fost facut si daca a fost facut corect si tii regim alimentar serios, scapi de infectia cu HP si nu dezvolti ulcer.
Chiar si in cazul in care au trecut deja 10 de ani de infectie cu HP si ai facut ulcer, tot te pot opera si scapa, ca-n ziua de azi este o operatie ca oricare alta, unde se poate scoate 3 sferturi din stomac.
Am vazut bolnav grav cu ulcer perforat de ani de zile, cu melena (sangerarI) si dupa operatie greoaie facuta cum 30 de ani, taindu-se 3 sferturi de stomac s-a insanatosit si este bine merci si in ziua de azi.
Deci, de unde-i frica si spaima asta?
Ai facut tratament impotriva bacteriei care provoaca ulcer, intr-o luna repeti analiza sa vezi daca mai esti infectat si daca esti repeti inca odata tratamnetul si scapi, nici macar nu ajungi la operatie.
In orice caz, ceea ce trebuie sa te sperie pe tine cu adevarat este mancarea nesanatoas ape care o mananci zilnic si care trebuie schimbata complet, ca sa te poti vindeca.
fara prajeli, tocaturi, carnti, salamuri, afumatauir, fara fast food si alte snaksuri.
Mancare simpla batita in casa: supe, ciorbe, mancare la cuptor, cane fiarta, fripta sau la gratar (nu prajita).
Fara: sucuri, fara bauturi acidulate, fara bere, fara alcool.
Ca sa nu mai ai lesin la stomac mananca cate putin si mai des si nu vei mai aeva probleme.
sanatate multa!
oceanoflove întreabă: