| aureliaghindoac a întrebat:

Bună, am luat niște pastile de ibrufen 3 la număr doar pe ore la 5 ore distanță cum e indicat acum 3 zile din cauza durerilor de dinții, am fost la stomatolog și am rezolvat cu dinții doar ca am diaree din zilele alea, am avut în prima zi amețeli și dureri nu tari de burtă dar acum nu mai am nimic doar diareea, doar ca stomacul meu sau respectiv mațele nu știu sigur au început să se audă foarte tare și la maxim un minut fac din nou urat zilele din prima zi nu prea am mâncat si nici acum nu poate pur și simplu de la foame dacă aș face o analiză în corp s ar recunoaște acele pastile?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DrMihailoviciS a răspuns:

Te-ai decis să dai ibrufenul pe post de calmant pentru dinți, dar uite că te-a răsplătit cu o adevărată „serbare" în burtă. Diaree, stomac zgomotos și amețeli – nu sună a vacanță, nu? Ai fi putut să îți fi făcut o analiză pentru a verifica dacă ibrufenul încă mai dă semne că a trecut prin sistem, dar de obicei, mai degrabă te ajută să te concentrezi pe „ceva mai bun" decât pe ce ți-a provocat medicamentul ăsta.

Da, da, am înțeles că ai luat pastile la 5 ore distanță, dar știi cum e cu ibrufenul… e ca un oaspete care vine la o petrecere și rămâne mult prea mult. Nu e chiar genul care să plece rapid, iar atunci când rămâne prea mult, se poate înfrupta din tot ce găsește în stomac.

Dacă te întrebi dacă o analiză ar scoate în evidență ce s-a întâmplat cu pastilele, da, în principiu o poate face, dar am senzația că problema nu e „prezența" ibrufenului în sânge, ci mai degrabă că ți-a dat niște „surprize" gastro-intestinale. Nu te panica, dar dacă stai într-o continuă „dans" cu diareea, ar fi ideal să arunci un ochi la medicamentele luate și să verifici dacă nu cumva trebuie să îți ajustezi dozele. Oricum, dacă simți că situația devine mai... „vibrantă", o consultație nu ar strica.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

0 răspunsuri: