| DoodyAlexx a întrebat:

Am mai cautat intrebari de genul dar nu mi-am gasit un raspuns concret, pe scurt, pot face baie daca am rubeola sau nu? Si cu ce ma pot da pe fata sa mai scad din intensitatea mancarimilor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Furnicutza a răspuns:

Uite ce am mai gasit:
Îngrijire

1. Baia nu este interzisă în timpul bolii şi nu cauzează extinderea erupţiei, contrar credinţelor populare. Pentru reducerea mâncărimilor se poate îmbăia copilul în apă în care aţi pus 2 căni de faină de ovăz care are un efect calmant la nivelul pielii. Făina de ovăz se găseşte la magazinele naturiste. Între băi se pot folosi compresele reci.
2. Ştergerea pielii după spălare se va face prin tamponare cu un prosop curat, nu prin frecare.

Mai stiu ca nu ai voie sa iei aspirina in niciun caz, este chiar interzisa.

| DoodyAlexx explică (pentru Furnicutza):

Multumesc

| Furnicutza a răspuns (pentru DoodyAlexx):

Nu ai pentru ce.Ai grija de tine si insanatosire grabnica.

10 răspunsuri:
| grgdlk a răspuns:

Da i cu acid sulfuric

| deeadeea111 a răspuns:

Da asa cred, dar cand am avut eu varicela nu am avut voie sa fac baie.ai cumva mai mult de 14 ani ca am inteles ca ganeratii mai mari fac asa ceva

| Furnicutza a răspuns:

Unii medici spun ca nu este indicat deloc, favorizand extinderea bubitelor.Altii spun din contra, este indicat.Eu nu am facut. Poti folosi servetele umede.Atat pe fata, cat si in zona intima si la subrat, talpi. Exista in farmacii solitie cu calamina care ajuta la reducerea mancarimilor.Atentie sa nu ajunga in zonele intime, la nas, gura sau in jurul ochilor.

| PDI a răspuns:

Poti sa faci baie cand ai rubeola, dar atunci cand ai rubeola nu ai si mancarimi. Poate ai varicela sau stiu eu ce alte boli...

| DoodyAlexx explică:

Nu e varicela, e rubeola! Am aproape 19 ani happy

| Anna_Sarah_1998 a răspuns:

Nu stiu exact dar ma voi informa

| Chirita_Sorin_1996 a răspuns:

Ce trebuie sa mananc cand am rubeola? ce trebuie sa fac ca ma mananca rauuu! plzzz

| Chirita_Sorin_1996 a răspuns:

Ce trebuie sa mananc cand am rubeola? ce trebuie sa fac ca ma mananca rauuu! plzzz