Tii piciorul in apa fierbinte( cat suporti) cu bicarbonat( 3 linguri de bicarbonat alimentar la un litru de apa), pana se raceste apa. Freci apoi bataturile cu o piatra ponce si aplici pe ele o pasta formata din Aspirina pisata cu zeama de lamaie, dupa care aplici un plasture. Faci operatiunea de la cap la coada in fiecare seara, timp de 1 saptamana.
Incepe mai intai cu rostopasca (iti este cel mai la indemana! ) si vezi daca este eficienta. La farmacie, se prepara o crema speciala pentru bataturi( pretul este mic! )Daca bine-mi amintesc, crema este pe baza de acid acetilsalicilic. Important este modul cum o utilizezi pentru eficienta! Eu am pus putina crema(atat cat este diametrul bataturii) pe un pansament adeziv(se gaseste la farmacie)si l-am aplicat exact peste batatura. Dupa o zi, am desfacut pansamentul(se observa o decolorare/albire a zonei de aplicare) si l-am inlocuit cu alt pansament+crema. Dupa 2-3 asemenea proceduri, batatura se inmoaie datorita substantei active din crema. Cu o foarfecuta, stearsa in prealabil cu spirt, incepi sa tai portiunea innalbita de deasupra bataturii, indepartand-o. Acea portiune din batatura care s-a innalbit este portiunea deja"moarta " a bataturii iar indepartarea ei ar trebui sa nu fie dureroasa. In cazul in care, la sectionare cu foarfecuta, te doare, trebuie sa repeti procedura cu pansatul de atatea ori pana cand acea portiune este intr-adevar "moarta"Nu mai este dureroasa la sectionare cu foarfecuta ). Tot repetand pansarea si indepartarea portiunii 'moarte" a bataturii, in cele din urma ajungi la radacina bataturii care va "muri" si ea prin aplicarea cremei. Piele se va regenera de la sine pe locul unde a fost batatura si nu va mai aparea alta cu conditia ca, radacina bataturii sa fi "decedat " si ea! Succes!
Introdu picioarele in fiecare seara in apa fierbinte sau ceai de musetel in care ai pus sare de mare grunjoasa sau bicarbonat de sodiu.Cu ajutorul unei pile speciale din inox cureti zona fara a forta. Dupa baie foloseste un balsam special pentru bataturi si calcaie crapate de la titania sau scholl! Le gasesti pe toate in Kaufland!
Printre cele mai recente recomandari se numara si folosirea rosiilor acelora foarte mici.Se taie rosia in doua, se aplica pe batatura cu partea zemoasa, se fixeaza cu leucoplast si se lasa peste noapte. A doua zi, se spune, batatura iese cu radacina cu tot.In caz de insuces operatiunea se repeta. Exista intr-adevar si o alifie foarte eficienta preparata in farmacii.Mai exista plasturii speciali pentru bataturi.Sunt buni si aceia.
Poţi încerca şi asta
http://www.gradina-online.ro/Tratament_naturist_pentru_bataturi_A3524.html
sau asta
http://www.util21.ro/......emedii.htm
Ai mai multe variante; 1; sa mergi la cuafor sa iti scoata pedichiurista bataturile dar vezi ca vor creste in fiecare luna asa ca trebuie sa mergi mereu. trebuie sa ii dai spaga ca sa te faca bine. la mine a tipat una si am plicat din salon. 2; poti sa iei de la carrefour mitia crema de corop pentru piele uscata sa te dai pe corp costa 20 de lei.; 3 poti sa iei de la farmacie lamisil crema dai o luna si iti trece bataturile cam 40 de lei este; te dai dupa ficare dus dupa ce te stergi cu crema de galbenele pe talpa