anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am mai pus intrebarea asta odata si mi-a raspuns o persoana, careia ii multumesc! Dar am pus-o la o ora tarzie si daca o mai pun odata acum poate vor raspunde mai multi. Stiu ca e o întrebare cam prosteasca, dar chiar nu ma pricep in acest subiect si ma cam presează gândul, cum funcționează coma la copii? Adică sa zicem ca un copil sta 6 ani in coma si se trezește (sa zicem). Intra in coma la 8 ani si se trezește la 14. Acel copil se va dezvolta din punct de vedere fizic? Dar psihic? Va avea gândirea si capacitățile unui adolescent de 14 ani sau ale unui copil de 8 ani, in corp de 14 ani. Si aici nu ma refer la informație si cultura, care e normal sa nu le aibă, ci pur si simplu la capacitățile intelectuale (înțelegeți la ce ma refer). Deci care e răspunsul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Capacitatea intelectuala e genetica, aia se pastreaza, si se va folosi de ea sa invete orice se poate, adica ce zici tu, informatie, cultura si altele.
Fizic e problema ca va trebui sa faca exercitii fizice ca sa-si recapete musculatura. In rest creste normal, caci cresterea o da genetica, adica nu ramane mai scund decat trebuie de ex, nu ramane cu mana mai scurta decat trebuie.

Si maturizarea e in general genetica! Nu nu eaparat experientele te maturizeaza ci pur si simplu se modifica chimia creierului asa cum e programat in gene sa se intample.
Sunt oameni bogati fara griji care traiesc in rasfat si cu ce trece timpul se maturizeaza fara experiente grele, nu mai sunt ca la 18 ani, se vede! Nu se mai bucura ca lumea de chestii (de aia si enorm de multi regreta ca nu mai sunt copii), gandesc altfel, mai intelept, etc.

Tot ce trebuie dupa coma e sa invete sa capete informatiile care nu le are, sa faca exercitii musculare sa-si recapete muschii si mobilitatea, si cam atat.

| PainTech a răspuns:

Interesantă întrebare.
Din ce vad pe forumuri oamenii îmbătrânesc când sunt în comă (dar nu se dezvolta la fel ca o persoana normala, muschii se atrofiază și pot apărea probleme mari).

Și din punct de vedere psihic o să aibă gândirea unui copil de 8 ani, dacă nu mai rău.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu se dezvolta. O sa ajunge ca aia malnutriti

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Salut! Din punct de vedere psihologic, cand iesi din coma revii de unde ai plecat. Asadar, daca ar fi sa stai in coma 6 ani, atunci cand te trezesti ai impresia ca timpul nu a trecut. In general maturizarea e bazata pe experientele trecute, deci gandirea va fi tot cea a unui copil de 8 ani.
Din punct de vedere fizic, ei vor evolua, insa nu sanatos, vor trece prin pubertate.
Insa depinde si de alte aspecte.

| Mosotti a răspuns (pentru rosessunflowersandlillies):

Iti dai seama cum ar fi sa intri in coma la 15 ani si sa te trezesti la 50, cum e sa te simti copil la 50 ani, tare! Ca pana la urma si oamenii se cam tampesc cu varsta, uita sa mai fie copii. Experientele de viata mai rau ii prostesc pe unii. Uita sa se mai bucure ca in copilarie si altele.
Ii uzeaza experientele alea de fapt.
Bine, ca apar multe probleme, ziceam asa ca idee doar.
Bine, eu ma simt copil si fara coma la 43 de ani, dar sunt o exceptie.