Pai, eu sunt de parere ca tu trebuie sa alegi, nu noi. Mergi pe ce cale te simti comfortabila. Am o parere ok despre calea naturala, dar tu faci cum consideri de buna voie.
Cam in 40 de ani nu o sa mai ai nevoie de ochelari cu minus.
O sa ai nevoie de ochelari de batranete.
Posibil sa se poata rezolva cu o operatie. Natural, depinde de la caz la caz. Cel mai bine consulti ceva medici de profil, nu intrebi pe-aici.
Dacă ești în creștere, cel mai probabil o să-ți tot crească.
Tot ce poți face este să: îți porți ochelarii constant (altfel îți obosești și mai tare mușchii oculari), să minimizezi le cât posibil statul în fața ecranelor, și să ieși cât mai mult în natură. O data pe oră neapărat faci pauză de la ecrane/citit și privești 5 minute în depărtare, pe fereastră sau dai o tură pe afară.
Știu ca ți-ai dori să vină cineva să-ți spună că în 3 ani vei scăpa de miopie, dar știm cu toții că nu este așa. Miopia apare de obicei datorită alungirii globului ocular. Nu o să se turteasca globul ocular de la sine de aceea nici nu dispare miopia.
A, da, si sa mai adaug ceva, ca si eu am astigmatism pe linga alte nenorociri. Astigmatismul, din pacate, nu prea dispare cu timpul pur si simplu, indiferent ca porti sau nu porti ochelari - https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/astigmatismul
Niciodata, va trebuii sa porti ochelari toata viata, dar nu este asa grav cei care poarta ochelari sunt considerati intelectuali.
Bogdanmanolachi întreabă:
User252426 întreabă: