Si eu am dioptriile -1, dar nu port ochelari.
De ce? Pentru ca daca incepi sa porti ochelari, ramai cu ei TOATA viata. (nici n-am mai pomenit ca miopia o sa evolueza si la 4-7 ani o sa-ti schimbi ochelarii cu unii cu dioptrii mai mari)
Asta e frate.
Da,si stai linistit/a ca nu e o rusine sa porti ochelari. Sper ca te-am ajutat.Papa.
Miopia nu se poate corecta o data ce este instalata. Traiesti cu ea! Nu mai sta la calculator sau la televizor asa des si o sa iti mai revii cat de cat
Da, vederea o sa fie corectata in timp. Depinde de afectiunea oculara si de alti factori. Daca miopia e usoara si nu este evolutiva cu ochelari se vor corecta dar o sa dureze putin.
Sa dispara in niciun caz. Ea oricum evolueaza chiar daca incetezi sa te uiti intr-un punct fix multe ore (calculator), dar depinde te tine cat de repede evolueaza, daca nu te mai joci cu orele la calculator, la tableta sau pe telefon, nu vei ajunge intr-o situatie grava.
Desi miopia nu poate fi vindecata, tratamentul poate restabili vederea normala sau aproape normala.
Optiunile terapeutice includ lentilele corectoare (ochelari sau lentile de contact) si interventia chirurgicala. Folosirea ochelarilor este cea mai folosita metoda de tratament.
Lentilele corectoare fac ca lumina care patrunde in globul ocular sa fie focalizata pe retina. Ochelarii si lentilele de contact sunt tratamentul preferat pentru cei mai multi pacienti cu miopie. Ambele sunt sigure si eficiente si sunt mai putin riscante si mai ieftine decat interventia chirurgicala.
Uneori pacientii constata ca ochelarii nu ofera aceiasi claritate a vederii periferice sau centrale ca si lentilele de contact. Desi lentilele de contact ofera o vedere excelenta, ele prezinta riscul de infectie. Retetele pentru ochelari sau lentile de contact cuprind forma si puterea lentilelor.
Scopul interventiei chirurgicale este acela de a corecta tulburarea de refractie prin modificarea formei corneei. Chirurgia corectoare a miopiei este o tehnica relativ noua si cuprinde mai multe tehnici: LASIK, keratectomie fotorefractiva (ambele procedee folosesc terapia laser), implantarea unui inel cornean (Intacs) sau implantarea unor lentile intraoculare (IOLs).
Tratament chirurgical
Sunt disponibile mai multe tehnici chirurgicale care sa corecteze forma corneei si sa produca refocalizarea luminii direct spre retina. Cu toate acestea chirurgia nu poate corecta miopia patologica. Scopul tratamentului chirurgical este acela de a permite persoanelor cu miopie sa vada clar fara a purta ochelari sau sa fie mai putin dependenti de utilizarea acestora. Multi oftalmologi considera ca o acuitate vizuala la jumatate fata de normal sau chiar mai buna dupa o interventie chirurgicala poate fi considerata un rezultat satisfacator, lucru care se petrece la marea majoritate a pacientilor. Aceste persoane pot de asemenea conduce autovehicole fara ochelari de corectie.
Funda?:)
Sursa:http://www.sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-vedere/miopia_377#Tratament
Lol facultatea de oftalmologie... de unde ai scos-o si pe asta?
Bună, posibil să te ajute să îți refaci vederea cât de cât, dar nu este sigur să ți-o vindece în totalitate. O zi frumoasă în continuare și sper că te-am ajutat.
... dacă muculatura oculară îşi recapătă tonusul anterior, atunci globul ocular devine perfect sferic şi imaginea se formează fix pe retină. Există operații cu laser, tratamente chirurgicale, etc... exista sanse mai ales că ai o vîrstă fragedă.
Pentru numele lui Dumnezeu, nu-l asculta pe acel JackMoonwalker, o face pe pe studentul la facultate inexistentă dar o cam dă grav în păstăi.
Miopia nu da inapoi, ea evolueaza in timp, doar cu operatie se poate regla.
Ok bine . Voiam sa par mai convingator. Eu oricum sunt la facultatea de medicina, si ma gandesc sa-mi dau rezidentiatul la oftalmologie dupa ce termin, se pare ca nu sunt numai inculti pe aici, credeam ca o sa va prostesc.
Oricum, nu toata lumea are bani de interventii chirurgicale, si nici nu stii cat de sigure sunt si ce probleme pot aparea dupa. Si nici nu cred ca se fac operatii oculare copiilor de 14 ani.
Cat despre ochelari, miopia nu poate fii eliminata de ei, ba din potriva, o amplifica. Ca se opreste cresterea dioptriilor pe la 50 de ani e altceva.
Dar totusi sanse sunt, difera de la individ la individ. este asa sau nu, maestre?
intr-adevar nu toti subiectii cu miopie sunt vindecabili. dar stii dumneata, posibilitati sunt totusi la urma urmei. nu vorbesc de o vindecare gen "pac din degete" si gata.
Sunt tehnici chirurgicale care pot sa corecteze forma corneei si sa produca refocalizarea luminii direct pe retina altfel incat subiectul sa nu fie dependent de ochelari, putand vedea la parametri cat de cat optimi. Si asta necesita un chirurg cu experienta.
Da difera de la individ la individ CAT CRESC dioptriile dupa ce iti pui ochelari, dar asta nu inseamna ca este posibil sa te vindeci de miopie purtand ochelari.
Cat despre metodele chirurgicale... sunt foarte scumpe (in jur de 2200 RON o operatie cu laserul). Deci nu toata lumea are acces la ele, dar banuiesc ca merita banii.
Buna,si eu am miopie tot cu -1 am inceput din pacate miopia este o boala care nu se vindeca in schimb ea poate stagna, miopia creste si depinde de la om la om pana la 18 ani poate sa ajunga pana la -7 dipotria ochiului dar in cazuri grave, eu am 15 si am ochelari de la 10 ani si acum am doar -2,-2,5 nu e exagerat de mare. Daca ochiul stagneaza de la 16 pana la 18 ani la 18 ani te poti opera astfel in cat ochii iti revin la normal, si ai sa vezi ca inainte.Nu doare, este cu laser. Ochiul poate stagna si mai repede dar de obicei creste operatia oricum numai de la 18 ani se face, nu la toti ochii ne stagneaza la fel de repede ma refer la cei cu miopie dar in final stagneaza. Sper ca te-am ajutat. Funda? PS:lentile de contact poti sa iti pui
Nu se va vindeca niodata, am fost la multi doctori si toti mi-au spus acelasi lucru: Miopia nu se vindeca( am mai avut si niste zgarieturi destul de grave pe ochi si de asta am umblat ca o disperata la multi doctori si am intrebat si de miopie)Eu am miopie -2, 25( port lentile). Ramai cu ea toata viata, din pacate. Poti sa iti faci operatie si e adevarat, vei vedea mult mai bine dar miopia niciodata nu se va vindeca 100% (daca vrei sa faci operatie, trebuie sa fii major si e destul de scumpa)
P.S: Dioptria ta e destul de mica, trebuia sa mai astepti putin pana sa iti pui ochelari. Riscurile sunt mari sa se agraveze( in general, asta fac ochelarii la miopie- o agraveaza)
Cred ca se poate corecta dar dupa multi ani si consultari cu medicul oftalmolog.Sa nu crezi ca daca ii porti 4 luni dupa vei vedea normal.Nu.Dupa muuulti ani. Sper ca te-am ajutat.
Nu se știe. Poartă-i și așteaptă rezultatele. dacă după 4 luni vederea ta nu revine la normal, înseamnă că s-ar putea să îi mai porți o perioadă.
... Oprirea cresterii dioptriilor se opreste in general intre 20-25 de ani.E clar la ce facultatea lu' peste studiezi.Stiu pe pielea mea pentru ca port ochelari pentru miopie(si destul de mare),iar oftalmologul mi-a recomandat: sa citesc mereu la lumina (in timpul zilei,e de indicat sa fie naturala), sa stau cat mai putin posibil la calculator, televizor, sau orice fel de tehnologie.
Din cate am inteles, o data cu stabilizarea dioptriilor (care are loc in general intre 20-25 de ani) se poate face operatie cu laser, care in general nu produce complicatii, insa dioptriile pot fi scazute chiar pana la -0.5...adica aproape de vederea normala(caci multi oameni au cu -, fara sa stie ca de fapt nu prea mai vad bine). Cunosc si oameni...chiar si o batrana(vecina cu mine) care avand probleme foarte mari cu miopia a recurs la oepratia cu laser..si i-a rezolvat problema (nu mai poarta nici macar ochelari).
Trebuie Sa Porti Mult Timp Fara Rusine Si Ce Daca Porti Ochelari Cei Care Se Rad De Tine Inseamna Ca Sunt Prosti
Cred Ca Te am Ajutat
anonim_4396 întreabă: