Miopia presupune ochelari de corectare a imaginii nu a vederii. Miopia avanseaza absolut la toti bolnavii, mai repede daca nu porti ochelarii mereu, ceva mai incet daca ii porti mereu. Asadar, tu ai de ales ritmul in care vrei sa-ti creasca dioptriile (ele vor creste oricum). Daca vrei sa creasca lent, porti ochelarii absolut meeu. daca vrei sa creasca repede, ii porti numai cand ai impresia ca ai nevoie.
Miopia creste la copil pentru ca si ochiul lui creste.pe la 18-20 de ani corpul se opreste din crestere si miopia stagneaza. ochelarii trebuie purtati permanent si ochii nu trebuie suprasolicitati.adica, la fiecare ora de citit, faci o pauza de 5 min. si te uiti pe geam in departare la linia orizontului, fara sa iti concentrezi privirea pe ceva anume.cat despre cresterea dioptriilor cu trecerea timpului, accepta asta ca pe o realitate si nu dramatiza.ca si adult, vei putea sa te operezi daca chiar vei dori sa nu mai porti ochelari. pana atunci, ingrijeste-ti ochii, mananca afine, morcovi si fa neaparat cel putin un control pe an la oftalmolog.
Trebuie sa ii ai la tine tot timpul dar cand nu scrii de la tabla sau nu trebuie sa privesti la distanta poti sa ii iei de la ochi; si prin casa poti lucra fara ei, dar cand stai la tv sau pc sa ii folosesti neaparat (sunt ocheleri care au lentile heliomate si pot avea si protectie pentru ecran). Eu zic ca nu se inrautateste vederea ci chiar corecteaza(de la -3, 5 am acum-2, 5)si mai mult, daca nu ii porti si iti fortezi ochii, ai dureri de cap mai ales la ceafa.
Am miopie, ii port din clasa I, am inceput la fel ca tine si acum am ajuns la -3, 5.
am vrut lentile de contact, dar mi-a zis doctorul ca nu se merita, am vrut operatie dar mi-e teama.
daca nu ii porti non stop, privind la distanta iti fortezi ochiul.mai bine asculta de sfatul medicului si poartai.
Nu fă prostia să nu îi porţi. Nici eu nu îi purtam decât în casă, că am zis lasă, văd bine, n-am mare nevoie. Am avut la fel ca tine, -0, 5, iar acum am -2, aproape -3. Aşa că te rog eu, poartă-i mereu!
Daiana, parerea mea e sa nu mai porti ochelarii deloc
si daca tot est interesata de ceva natural uitate aici http://www.renuntalaochelari.com si dioptriile tale vor scadea rapid
Si eu tot -0. 5 am. inca nu mi-am facut ochelari... doctora mi-a zis sa ii port cand ma uit la tv, sunt la pc, scriu, citesc. la scoala eu zic sa ii porti. mie doctora mi-a zis ca miopia creste pana la 20 de ani. si din cauza ca a fost "folosita" mai mult aceasta a trecut de 0. eu ti-am explicat in termenii mei daca afli ceva pentru imbunatatire sa ma anunti si pe mine...
Întreabă medicul dar ar trebui sa ii porți mereu. Miopia creste pana la 20 de ani și doar după 20 de ani poți face operație. Asta e și eu port și am destul de mari dioptria 2, 5 am început cu 2 și mi-a crescut într-un an 0, 5 dacă nu ii porți riști sa îți crească și mai mult dioptria. Asa ca ori lentile ori ochelari pana la 20 de ani când poți sa te operezi