| Andreeeaaaaaaaa a întrebat:

Am miopie si destul de mare. Port ochelari in casa si la scoala. Nu imi scade deloc. Merg la oftarmolog odata la 6 luni si imi zice ca am din ce in ce mai mult. Am consultat si alt doctor si a spus aceasi chestie. Chiar unul dintre doctori a intrebat daca e cineva in familie care are miopie si cand a consultat.o pe mama chiar se mira. Nici mama,nici tata nu poarta ochelari si nu au nicio problema de genu. Am citit si pe net, dar chiar as vrea sa stiu si alte pareri. Ma puteti ajuta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Palpatine a răspuns:

Miopia creste odata cu varsta. Purtarea ochelarilor nu opreste cresterea dioptriilor, ci ofera o vedere buna.
Daca vrei sa scapi de ochelari, singura solutie este "operatia" cu ajutorul unui laser.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Miopia nu scade decat dupa 40 de ani, cand se instaleaza hipermetropia de varsta. Pana atunci va creste mereu, mai rapid pana la 19-20 de ani si mai alent apoi, mai ales daca iti protejezi ochii (folsoesti calculatorul numai pentru scoala/serviciu, renunti cat mai mult la TV, folosesti telefonul mobil numai pentru apeluri si rar pentru sms-uri).
Uneori miopia e mostenita, dar peste jumatate din miopi nu au parinti cu miopie.