| Rolly a întrebat:

am nevoie de ajutor
am sarit gardu scolii, si cand am pus mainile jos m-am intapat in ceva. pe deget aveam chestie galbuie. ca si cand ai omora un gandac, si ma ustura foartee rauu degetu. in deget era un ac, ceva de genu unei albine, si l-am scos... dar mi s-a umflat rau degetu, vreo idee?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Cand scoti un ac de albina trebuie sa ai grija cum il scoti (asta iti zic pentru o data viitoare), se apuca cu o penseta cat mai aproape de piele, cu grija sa nu strangi sacul de venin, ca numai iti pompezi mai mult in piele. Apoi se pune gheata pe intepatura, sau un pansament cu otet. Umflatura trece pe masura ce veninul este 'evacuat'. Daca apar modificari - gen pustula sau cerc de punctulete rosii in jurul umflaturii sau altele, atunci ar fi bine sa mergi la medic.

| Aliutza a răspuns:

Da. Mergi urgent la medic. Nu e de gluma cu intepaturile de albina. Iti doresc sa te faci bine repede!

| aigi1 a răspuns:

S-ar putea sa ai o infectie cu puroi in zona degetului ar fi bine sa te duci la medic sau sa te dezinfecteze cineva