| mirunik23 a întrebat:

Am nevoie de ajutor! Mi-a venit ciclu menstrual si m-a tinut 5zile. dupa aproximativ 1 zi si putin mi-a venit din nou. E ceva grav? Ce s.a intamplat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu te-ai curațat complet, de aceea mai ai mici pierderi de sânge.
Vezi următoarea dată.
Pa, pa.

| mona a răspuns:

Daca ti a venit din nou dupa o zi nu este in regula iar daca ti a venit pentru prima data ciclul atunci nu ar fi asa mare problema

| mirunik23 explică (pentru mona):

Nu este pentru prima datawinking!

| mona a răspuns (pentru mirunik23):

Atunci nu stiu ce sa zic, poate fi o dereglare, raceala, du-te la un ginecolog

| mimiwewem a răspuns:

Dacă îți mai ține, du-te la un doctor.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut prima menstruaţie/menarha, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, cum/cât a curs atunci când a revenit, dacă au mai fost astfel de situaţii înainte, dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, etc.

Cel mai probabil, este vorba de o dereglare hormonală.
Sau, e posibil ca, DOAR să se fi "curăţat" vaginul de sângele menstrual rămas.

Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci situaţia este normală.

Dacă NU eşti în primul an de CM şi au mai fost astfel de dereglări anterior, atunci poate fi o problemă.

Eventual, poţi merge la un control ginecologic - dacă au mai fost astfel de situaţii în trecut.

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Toate cele bune.

| mirunik23 explică (pentru bursuc001):

Am 14 ani, s-a facut un an acum in martie de cand mi-a venit prima data..imi vine la 18-21. de exemplu daca imi vine pe 28. luna urmatoare imi vine cu 12 zile mai devremewinking

| bursuc001 a răspuns (pentru mirunik23):

Având în vedere că ai 14 anişori şi eşti la "limita" primului an de ciclu menstrual, este POSIBIL ca aceste dereglări să fie relativ "normale".

TOTUŞI, având în vedere că majoritatea ciclurilor menstruale ( CM ) au fost de 18-21 de zile ( aşa cum spui tu ), este posibil să fie vorba de o AFECŢIUNE ginecologică ( sau o dereglare hormonală datorată hipofizei ).

În cazul acestor CM scurte ( sub 21-24 zile ) vorbim de polimenoree ( şi, în general, CM anovulatorii, deci, fără ovulaţie ), care poate avea mai multe cauze - vezi detalii la linkul :
http://www.sfatmedical.ro/Boli_si_afectiuni/Ginecologie/Polimenoreea

http://www.copilul.ro/......a5212.html

http://depici.ro/......o-tratezi/

Cel mai indicat ar fi un control la medicul ginecolog + endocrinolog!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( ovar polichistic, etc. ) - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog.

E posibil să NU fie nici o problemă, dar, pentru mai multă SIGURANŢĂ, e mai bine să mergi la control!

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Stai liniştită, sunt dereglări, nu s+a reglat cum trebuie, dacă vezi că şi următoarea dată e tot aşa, ar trebui să consulţi un medic ginecolog.
Te pup!

| gingergirl1 a răspuns:

Stai linistita! Asa mi se mai intampla si mie! Da na'ii place sa isi mai bata joc putin de mine! laughing

| mirunik23 explică (pentru gingergirl1):

Nu inteleg faza cu batutu joc? cine sa-si bata joc de tinelaughing?

| tlaura a răspuns:

Nu e grav, nu te-ai curatat completwinking

| DianaIonita a răspuns:

Este normal, nu te speria, asta inseamna ca organismul nu a eliminat tot ce e rau

| Abbey353 a răspuns:

Este prima data. Vine neregulat. Nu ai de ce sa iti faci griji.

| mirunik23 explică (pentru Abbey353):

Nu este prima daatawinking!