Du-te si imbracate, mai gros, nu mai iesi din casa, pune cioarpi in picioare, fa un ceai si indulceste-l cu miere de albine, mierea de labine te va ajuta sa stii si stai in pat la caldurica.Si bea ceaiul ala cat poti tu de fierbinte, cam vreo 3-4 cani pe azi.Insanatosire grabnica.Succes in noul an scolar.
Fa o baie caldutza ziua la picioare cu sare si te bagi in pat.sau acoperi picioarele.seara la fel.baie caldutza. te imbraci sanatos.si direct in pat.incearca sa bei si ceai. o infuzie cu ceapa. ia si niste nurofen.si maine vei fi ca noua
Exista la farmacie un medicament homeopatic: Homeogene 9.
Sunt niste pastilute mici, dulci, care se sug. Una la 2 ore. La mine, face minuni, pentru ca, la mine, raguseala e boala profesionala.
Tuseste mult si iaa efervacent pentru tusa si lapte cu miere de albine si oua firte si ceai de coji de ceapa
Raguselile sunt frecevente in sezonul de vara din cauza timpului petrecut in locuri zgomotoase, cu mult fum, unde oamenii sunt nevoiti sa vorbeasca tare. Daca muschii corzilor vocale sunt suprasolicitati din cauza efortului vocal excesiv, apar raguselile bruste. Acestea se pot manifesta si prin hemoragii, ceea ce impune vizita la medic pentru a inlatura riscul aparitiei unor polipi pe laringe, explica dr. Margareta Stoica, orelist la cabinetul de foniatrie Opera Romana. Stresul poate fi si el un factor de risc.
Femeile ragusesc mai repede decat barbatii
In comparatie cu barbatii, femeile sunt mai predispuse la raguseli. Persoanele de sex feminin trebuie sa-si protejeze vocea in special in timpul ciclului menstrual, deoarece nivelul hormonilor in sange este foarte ridicat, ceea ce predispune la hemoragii pe corzile vocale, spune dr. Stoica.
Pentru a-i feri pe artisti de raguseli si de complicatiile acestora, cum ar fi leziuni, polipi si tumori maligne, specialistii in foniatrie (ramura a ORL care se ocupa cu tratamentul raguselilor) au pus la punct diverse tehnici de menajare a vocii. Pe langa artisti, cel mai frecvent sunt tratati profesorii, preotii, militarii, telefonistele, barmanii, DJ-ii, constructorii si cei care lucreaza in medii poluate, precizeaza dr. Stoica.
Medicul sugereaza ca exercitiile pentru relaxarea vocii (voice therapy) sunt simple, la indemana oricui si pot fi practicate acasa. In prima sedinta, pacientii sunt invatati sa-si foloseasca faringele si nasul pentru as putea menaja corzile vocale. Foniatrul va exersa impreuna cu pacientii cateva vocalize si-i va invata cum sa scoata sunetele pe nas, si nu pe gura, explica dr. Stoica. Urmatoarea etapa in terapia prin voce sunt exercitiile de relaxare si respiratie. Pacientii sunt educati sa respire profund, umfland pieptul, si nu superficial, fara a-si folosi diafragma, adauga dr. Stoica. Pentru o recuperare completa, medicii recomanda plimbari in aer liber, odihna, somn si evitarea convorbirilor telefonice. Alimentatia trebuie sa fie bogata in proteine, iar hidratarea se face cu ceai si apa plata.
Metode de tratament
Copiii care sufera de raguseli puternice, mai vechi de sase luni-un an, pot fi tratati prin insulino-terapie. Specialistii au observat ca insulina poate topi nodulii vocali, recuperarea pacientilor fiind foarte rapida dupa astfel de interventii. Aceasta tehnica se poate aplica si la adulti, in masura in care nu sunt diabetici.
Alte metode de tratament constau in folosirea antibioticelor, antiinflamatoriilor si antitusivelor (in cazul in care tusea a indus raguseala). Daca este vorba despre raguseli complicate, cu leziuni, se intervine chirurgical cu laserul sau bisturiul.
Autor:Mihaela Naftanaila
Sursa:Evenimentul Zilei
Mai poţi fierbe lapte aproximativ 350 ml. in care imediat când l-ai luat de pe foc sa pui 2 3 ouă de găină proaspete, amesteci bine, pui şi puţină miere de albină apoi bei cât se poate de fierbinte.
Însănătoşire Urgentă!
@Meticulosul: Presupun ca stie si singura ce-i aia raguseala. Ea voia un tratament, nu un copy-paste de pe Google, ca din ala poate face oricine.