Întrebare recomandată | Cleopa a întrebat:

Am nevoie de cateva sfaturi, poate a mai patit cineva ca mine si ma poate ajuta. Problema e ca am halucinatii de vreo luna de zile. Prima data mi-au aparut in septembrie anul trecut si au tinut vreo sapte luni, dar in toate aceste luni mi-au aparut doar de vreo 10 ori. Dar acum am de o luna de zile si cred ca numai de vreo 15 de ori s-au manifestat in aceasta luna. Anul trecut am fost la medic pentru un tratament, dar din cauze financiare nu am putut sa fac analizele necesare pentru a depista ce am. Acuma nu pot merge la medic pentru ca sunt in Italia si inca nu stiu limba caci sunt venita de putin timp. Ultima data am avut alaltaieri dimineata cand m-am trezit. Sa va explic cum le simteam de obicei inainte. Inainte de a-mi aparea simteam cum ma ia o usoara durere de cap, cum raman fara nicio forta, iar apoi nu ma mai puteam misca si vorbi, puteam doar sa deschid ochii. Apoi simteam ca ma atinge cineva (adica, odata am simtit ca si-a pus mana cineva deasupra stomacului meu, odata am simtit o mana pe spate etc.) si apoi ramaneam ca paralizata. Deci inainte am avut numai tactile si o data auditive cand am auzit o voce ingrozitoare care tipa la mine sa ies afara. Acuma s-au agravat pentru ca am vreo doua-trei episoade la rand, pe cand anul trecut aveam doar cate unul la trei saptamani sa zicem. Plus ca alataieri am avut si tactile si vizuale in acelasi timp. Cand m-am trezit am simti acea stare, am simti ca cineva ma tinea de degetele de la mana dreapta, iar in acest timp eu incercam sa ma misc ca poate se mai linistea presiunea ce o simteam asupra corpului meu, iar atunci am deschis ochii (de obicei nu-i deschid de frica de a nu vedea pe cineva si sa ma panichez) si am vazut doua maini care au venit din spatele meu, ca si cum ar fi stat cineva sub mine si a inceput sa ma stranga cu bratele de umeri ca sa ma tina imobilizata. Cu toate ca stiu ce mi se intampla si ca totul e doar rezultatul mintii mele, mi-e foarte frica in acele momente. Posibil sa fie totul din cauza stresului, dar problema e ca am devenit foarte fricoasa. Adica cand ies dintr-o camera mi-e frica ca vad vreo cine stie ce aratare… Multumesc ca ati avut rabdare sa cititi tot si multumesc si celor ce imi vor da niste sfaturi benefice sanatatii mele. O zi buna!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Narcis2007 a răspuns:

Ce ai tu e http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis nu e nimic "paranormal"...cel mai bine mergi la medic

41 răspunsuri:
| Cleopa explică (pentru Paul008):

Nu, nu iau etnobotanice, nici nu fumez si nici nu consum alcool

| Cleopa explică (pentru Narcis2007):

Multumesc mult pentru link, chiar nu auzisem de asta si e probabil ca asta sa am, doar ca nu stiu exact, dupa cum am spus simt si ca ma atinge cineva, iar acolo nu scrie nimic despre asta...

| doctoressa a răspuns:

Ar fi bine sa consulti un medic psihiatru sau macar un psiholog.
http://www.i-medic.ro/simptome/halucinatii

| vSorin a răspuns:

Atunci încearcă să mergi la un psiholog (nu ți-o zic în nume de rău) sigur te va ajuta cu ceva sfaturi.

| Cleopa explică (pentru LilGh0st):

Multumesc mult de raspuns.

| Cleopa explică (pentru vSorin):

Am aflat pana la urma ce am dtorita unui link pe care mi l-a dat cineva aici. e paralizie in timpul somnului, nu sunt halucinatii si nu e nici ceva chiar atat de grav. e infiorator ca ceea ce visezi poti simti si in realitate... multumesc de raspuns. am mai mers la psiholog, asa ca nu o iau in nume de rau. pup

| Cleopa explică (pentru Narcis2007):

Multumesc mult de raspuns, chiar paralizia in timpul somnului e problema mea. multumesc mult

| RELIABLE a răspuns:

Citeste acatistul Sfintului Ciprian pentru dezlegari de farmece si blesteme.

| yellowalien a răspuns (pentru marass):

Tu ai altceva, se numeşte paralizie în somn şi e destul de comună. Totul ţine de faptul că atunci când dormi, la un moment dat creierul se trezeşte, dar corpul încă nu percepe lucrul ăsta. În acel moment poţi avea halucinaţii, poţi auzi diferite sunete, poţi simţi vibraţii la nivelul corpului, dar în momentul în care reuşeşti să-ţi trezeşti şi corpul cum ar veni, totul trece.
Din câte ştiu nu e periculos şi apare la multă lume cel puţin o dată în viaţă; am păţit şi eu de vreo 2 ori până acum. E nasol cînd ţi se întâmplă asta prea des. Încearcă să cauţi materiale şi să te documentezi despre asta, e un fenomen interesant.
Cleopa, e posibil să ai şi tu acelaşi lucru... am citit acum pe un site că simptomele astea pot apărea şi înainte de a adormi. Îţi las site-ul să citeşti singură mai multe să vezi dacă se potriveşte. http://www.dezlegareaviselor.ro/vise/paralizia_in_somn.php

| XxAndreiMasterxX a răspuns:

Fa un sex bun ( ma ofer eu ) si iti va trece

Răspuns utilizator avertizat