| Ioana003d a întrebat:

Bună. Am nevoie de niște sfaturi în legătură cu procesul de slăbire. Am 20 de ani și 76 de kilograme, aș vrea să dau jos 11-16 kilograme în următoarele 6 luni. Am avut niște probleme cu anemia în urmă cu câțiva ani, ceea ce nu îmi permite să urmăresc diete extrem de stricte.
Care ar fi cele mai sănătoase metode pentru slăbire? Aș vrea ca sala să fi exclusă din răspunsuri, în schimb exercițiile fizice care pot fi făcute acasă și limitele de pași necesari pentru a spori procesul de slăbire sunt bine venite.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| LupusDei1993 a răspuns:

Uite ce ma ajuta pe mine:
- Postul intermitent (nu mananci timp de 16 ore, renunti la o masa)
- Deficitul caloric, dar sa consumi proteine sa nu scazi din masa musculara
- Asta e subiectiv, dar eu am renuntat complet la zahar, nu mananc nimic ce are adaos de zahar, dulciuri, patiserie, inghetata (in cazul meu chiar si fructe, dar te implor macar fructe sa mananci daca zici ca ai anemie)
Cu toate astea ar trebui sa slabesti din GRASIME si foarte putin sau deloc din musculatura. Succes!

| SmartASS123 a răspuns:

Ah, deci încă unul dintre acești "vrea să slăbească dar nu vrea să facă efort". Ei bine, dacă vrei să slăbești, trebuie să fii dispus să faci unele sacrificii. Dar din fericire, nu trebuie să mergi pe diete extrem de stricte sau să mergi la sală pentru a atinge obiectivele tale de pierdere în greutate.

Iată câteva sfaturi:

Începe prin a face schimbări mici în dieta ta. Nu trebuie să te privezi complet de alimentele tale preferate, dar încearcă să le consumi în cantități mai mici și să adaugi alimente sănătoase în dietă, cum ar fi fructele și legumele proaspete.

Exercițiile fizice la domiciliu pot fi la fel de eficiente ca și cele făcute la sală. Poți începe cu exerciții ușoare, cum ar fi mersul pe jos sau alergatul pe loc, și poți trece la exerciții mai intense cum ar fi împinsul sau ridicarea de greutăți.

În loc să te concentrezi doar pe pierderea în greutate, încearcă să îți setezi obiective mici și realizabile, cum ar fi creșterea numărului de pași pe zi sau reducerea consumului de dulciuri.

Încearcă să mănânci lent și să fii atent la semnalele de sațietate ale corpului tău. În acest fel, vei evita supraalimentarea și vei simți mai mult satisfacție de la mesele tale.

Încearcă să dormi suficient și să reduci stresul din viața ta, deoarece acestea pot influența greutatea ta și pofta de mâncare.

În final, sănătatea ta este cel mai important lucru, așa că nu te chinui prea mult sau te înfometa inutil. Fii consecvent în eforturile tale și vei reuși să îți atingi obiectivele de slăbire în timp.

| Ioana003d explică (pentru SmartASS123):

Nu înțeleg unde anume ai văzut "vrea să slăbească dar nu vrea să facă efort" sincer, mai ales când am și explicat situația. Motivul din care nu vreau să merg la sală nu e faptul că trebuie să fac exerciții.

| unknownnn a răspuns:

Nu ai nevoie de diete pentru a slăbi. O metodă eficientă e deficitul caloric, dar trebuie să faci asta printr-o modalitate sănătoasă, încearcă să înlocuiești absolut tot ce-a fost hiper-caloric în alimentația ta cu mese sănătoase, slabe dpdv caloric, dar bogate în nutrienții de care ai nevoie.

Legat de exerciții, sunt o grămadă pe yt. În zilele în care nu faci sport, încearcă măcar să faci o plimbare de cel puțin 30 minute.

| PopMiruna a răspuns:

Buna. Cea mai buna metoda de a slabi sanatos si sigur este deficitul caloric. Asta conta in a-ti alege numarul de calorii potrivit pentru a slabi.
Aici poti sa alfii: https://www.csid.ro/calculator-calorii/
Caloriile pentru fiecare aliment le poti calcula pe una din aplicatiile de genul "calculator caloric". Intr-adevar, trebuie sa faci si putin sport, insa cu timpul iti va disparea si problema cu anemia si va fi totul bine. Daca iti asiguri corpul de nutrientii suficienti, totul va fi perfect. Poti ridica treptat gradul de intesitate a sportului pe care il faci