| Cuteness1506 a întrebat:

Buna,am nevoie urgent de niste sfaturi medicale, in somn mi-am intors capul brusc si din acel moment nu am mai putut misca gatul, vreun leac? :**

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Cred ca este vorba de "torticolis" si intr-adevar se poate produce si datorita unei miscari bruste, voite ori involuntare.
Se poate face un masaj usor cu o crema, care se foloseste si de catre sportivi, cu ardei iute ori cu camfor si aceasta va produce o irigatie cu sange, mai buna, a zonei afectate si astfel o sa se vindece mai usor. Asemenea alifii le gasesti la magazinele naturiste ori la farmacie.
Este bine sa acoperi zona respectiva, dupa ce faci masaj, cu o bucata de panza de bumbac, pentru a pastra mai bine efectul masajului.
Seara poti sa pui si o punga, in care ai pus sare incalzita, pentru a ameliora durerile.
Daca nu-ti trece, este indicat sa mergi la medicul de familie pentru a-ti recomanda un tratament, care sa-ti rezolve situatia.
Un gand bun si multa sanatate.

1 răspuns:
Răspuns utilizator avertizat