| MihaiEminescu666 a întrebat:

Am niște nelămuriri privind dieta care ajută la combaterea candidozei, cu care, de altfel, mă confrunt de aproape o lună.
Am înțeles că nu am voie zahăr, băuturi alcoolice, carbohidrați. Dar de fiecare dată gasesc și câte un aliment sau o categorie întreagă de alimente despre care se spune că ar fi recomandate, apoi că nu. De exemplu: cartoful, iaurtul, varza, portocalele. Pe de o parte, mi se spune să consum cartofi, că sunt recomandați, apoi că nu ar fi. La iaurt, din nou, nu știu dacă să consum sau nu, deoarece scrie că ar avea zahăr în componența lui. Într-o carte despre alimentație pe care o am acasă scrie că varza face bine, apoi altă sursă spune să nu consum în niciun caz varză sau roșii. Nici portocale, că nu știu ce naiba mai au și alea. De asemenea, să nu consum fructe, că ar conține zaharuri.
Medicul nu mi-a spus cine știe ce despre dietă, iar eu nu știu cu ce să mă hrănesc până trece.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Raven a răspuns:

Am ținut o astfel de dietă ca parte a protocolului autoimun (se presupune că una dintre cauzele declanșării tiroiditei autoimune ar fi prezența candidei în organism) și m-am ghidat după tabelul de aici
http://www.thecandidadiet.com/foodstoeat.htm

3 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Dieteticianul/nutritionistul este singurul avizat sa prescrie diete si suplimente alimentare!

| Dandinelle a răspuns:

Nu manca fructe si legume acidulate: citrice, mere, rosii. In general pe iaurturi si bauturi este recomendat prin lege sa fie scris continutul de zahar, calorii etc. asa ca la orice iaurt te-ai uita ai sa vezi ca are zahar.
Mananca sanatos, adica mai mult mancare gatita si ai grija de corp, exista la farmacie creme ce te ajuta pe partea locala daca e candidoza de care stim noi happy.

| sopranaCadaverica a răspuns:

Daca ar fi sa iei in considerare fiecar sfat despre ''dieta la candidoza'', ai vedea ca trebuie sa te infometezi. laughing Caci mereu va exista unul care sa zica ce e contraindicat.
Daca medicul nu a pomenit mai nimic despre, inseamna ca ciuperca se va vindeca in principiu daca urmezi tratamentul medicamentos cu strictete. Dieta ta este doar un detaliu! Ceea ce este important ramane, deci, reteta prescrisa. Nu incerca sa citesti si sa si crezi informatiile de pe internet despre asta, ca mai rau te vei confuza. Poti manca orice, echilibrat sa fie. Poti renunta totusi la zahar, dulciuri, sucuri acidulate (acestea ar afecta ph-ul intim si ar ajuta ciuperca sa se inmulteasca) si poti consuma in voie cate lactate doresti - branza, iaurt (cu 2 sau 3% grasime), smantana, multe legume, fiindca sunt indicate datorita probioticelor naturale pe care le contin. Nu te stresa cu ce trebuie/nu trebuie sa mananci. Urmeaza tratamentul! Poti folosi si un gel intim fara parfum, cu ph potrivit florei bacteriene vaginale, antifungic - recomand Lactacyd.