| andreeasweetlove a întrebat:

Am niste punctulete negre pe dinti
Nu imi explic de ce dar nu se ia la periat
Si eu in general ma spal regulat pe dinti
Intrebare: Cum le tratez? [va rog fara raspunsuri gen: du-te la dentist, vreau remedii, (gen spala-te cu X pasta de dinti) ]
Dau funda + vot
[va rog sa fiti rapizi :X]

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
18 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Mai repede sunt carii, tot la medic trebuie să mergi!
Pa, pa.

| mona a răspuns:

Incearca si cu bicarbonat de sodiu dar nu te astepta la minuni de la prima spalare

| Minks a răspuns:

Mergi la dentist. Nu te spala pe dinti cu sare sau bicarbonat de sodiu, iti distrugi smaltul si o sa ai probleme mult mai mari decat cariile.
Numai dentistul iti poate rezolva problemele, nu vreo pasta de dinti sau ceva de genul.

| Xtadelo a răspuns:

Alea s carii straight face, daca nu mergi la dentist s ar putea sa ramai fara dinti.

| Nickname1890 a răspuns:

Cel mai probabil sunt carii. Mai ales daca dai cu unghia si sunt si putin adancite.

In cazul in care sunt carii cu cat te duci mai repede la dentist cu atat ti le rezolva mai usor, deoarece ele in timp se adancesc, si poti sa ajungi chiar la probleme grave ca extractia dintelui intreg in cazul in care le amani o perioada luunga de timp.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Punctuletele negre sunt ori tartru ori carii. Altceva nu pot fi.
Si nici una din ele nu se trateaza acasa cu pasta de dinti sau alteva. Tot la dentist ajungi. Pentru carii ai nevoie de plomba, iar tartrul ti-l va curata medicul cu o perie si solutie speciala. Oricum e indicat sa scapi de el repede pentru ca in timp se poate transforma in carie.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

De asemenea, nu incerca tratamente cu bicarbonat, sare de lamaie si tot felul inainte sa mergi la un stomatolog (care sa iti spuna daca ai dintii destul de sanatosi pentru asta) pentru ca daca ii ai cumva mai sensibili ti-i aranjezi urat de tot.

| zeulzamolxe666 a răspuns:

Lasa-te de fumat si spala-te pe dinti.am raspuns urgent?

| CatalinaKaty a răspuns:

Dupa ce te speli pe dinti, inmoaie periuta in sare si spala-te cu ea pe dinti. Daca nu dispar intr-o saptamana du-te la un dentist happy

| Stalievus a răspuns:

Sunt foarte probabil carii sau o infectie. Stiu ca ne-ai cerut sa nu iti spunem...Dut-e la dentist. Dar este foarte bine. O sa-ti plombeze dintele si gata. Nu sta cu ele prea mult sa nu se dezvolte!

| KingOfShadow a răspuns:

Ai incercat cu o periuta de dinti electrica? mie imi comvine mult mai mult are o putere mai mare si curata dintii foarte bine

| andrew2008 a răspuns:

Posteaza undeva imagini ca sa ne putem da seama despre ce e vorba! dupa asta iti pot da un sfat! o zi buna si sa auzim de bine!

| biiannncaa a răspuns:

Clar carii! Nu am altceva ce sa-ti spun decat du-te la dentist! Imi pare rau pentru tine, dar daca nu te vei duce la dentist pentru a le trata se vor mari si vor fi din ce in ce mai urate estetic! big grin

| maria_5586 a răspuns:

Se trag de la seminte sau de la cafea, ia o pauzahappy

| andreeasweetlove explică (pentru maria_5586):

Nu mananc seminte decat o data pe luna laughing si cafea nici nu am pus pe limba in viata mea!

| Nan11 a răspuns:

Ba deci incearca o saptamna ce iti zic eu si daca nu o sa remarci ca incep sa dispara du-te la dentist.Deci intr-un pahar amesteca bicarbonat cu sare si in fiecare dimineata si seara baga periuta in pahar si spalate bine.Tb sa suporti gustul oribil si dupa mesteca o guma sau cv sa iti treaca. bicarbonatu sa fie un pic mai mult decat sarea

| AnneHS a răspuns:

Poate sunt niste cari si trebuie sa-ti pui plombe!

| Cozac_Bogdan_1988 a răspuns:

Am si eu aceeasi problema nu te speria daca te perii mai apasat si o pasta mai buna o sa iti treaca.