| Madhu a întrebat:

Am o aplicație „Calendar" pentru ciclu. Nu am un număr fix de zile pauză și ciclul ține în medie 7 zile, uneori 8 cu sângerări foarte reduse (3-4 zile sunt abundente apoi brusc reduse). "Ciclul regulat" ține de zilele de pauză fixe sau zilele aproape fixe când îți vine ciclul? Adică eu am un ciclu regulat?

Faza este că "calendarul" este setat să imi calculeze inteligent si imi nimerește aproximativ următorul ciclu. Întârzie cu 1/2 zile sau vine mai devreme cu maxim 3 zile, dar sunt excepții. Am de aproape 3 ani ciclu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Aplicatia ceea mai sigura (traditionala) este cu termometrul si calendarul.
1-2 zile de intarziere nu sunt ingrijoratoare, dar e bine sa le iei in calcul.

| Madhu explică (pentru Bula):

Ce legătură are cu ce am întrebat eu? Că nu am înțeles…

| Bula a răspuns (pentru Madhu):

Intreaba-ti mama, ea iti va explica detaliat importanta si modurile urmaririi ciclului.
Daca ea nu-ti explica suficient de bine, poti intreba orice cadru medical.

| Madhu explică (pentru Bula):

De ce oare crezi că am scris aici? Mama nu știe si cu medicul nu am cum vorbi

| Bula a răspuns (pentru Madhu):

O mama care are fiica adolescenta ar trebui sa stie.
Chiar daca ea nu stie, in apropierea ta poti gasi un cadru medical sau o asistenta cu care sa poti sta de vorba timp de jumat de ora despre problemele de educatie sexuala de baza.
Daca nu, cauta materiale educative pe internet referitoare la ciclu si importanta urmaririi lui.