| mileyselydemy a întrebat:

Buna am o intrebare. Cum previi acneaa. Vreau niste remedii naturale si sfaturi! Dau funda la cel mai complet raspuns!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Hăgiul a răspuns:

Să-ţi spun cum a mers la mine.

1. Te speli cu săpun bine pe toată faţa (nu contează dacă doar o parte este acoperită cu acnee)
2. Prepari o cremă din banane (le iei de la magazin şi le storci într-un bol, făcând o cremă. De notat că bananele ar trebui să fie coapte.) şi o aplici pe faţă, stai câteva ore liniştită şi după o dai jos.
3. Aplici de câteva ori tratamentul acesta şi nu le mai spargi.
4. Nu-ţi pierde speranţa.

5 răspunsuri:
| StartingANewLife a răspuns:

Eu am acnee de 10 ani si tot n-am reusit sa scap definitiv de ea. la cele mai multe persoane are cauze hormonale, unele dintre ele greu de controlat. daca vrei sa previi acneea, iti dau urmatoarele sfaturi pentru a avea un ten frumos:
- nu folosi sapunul pe fata, poate doar dove( are ph neutru si crema) dar foarte putin. sapunurile agreseaza si nu vrei asta.
-foloseste seara, inainte de culcare, putin ulei de masline. hidrateaza excelent fata. eu folosesc ulei de masline extravirgin.
-nu schimba des cremele de fata ( e aceeasi chestie ca si cu sampoanele). vezi care iti merge cel mai bine, si pe aia s-o folosesti( eu folosesc nivea). am avut o perioada cand "probam" tot ce mai aparea nou pe la reviste gen avon, si mi-am distrus fata.
-poarta un fond de ten de calitate. nu sunt de acord cu cei care spun ca e mai bine sa nu porti deloc. daca fondul e foarte bun, va retine praful si iti va proteja fata de soare si vant, impiedicand-o sa se usuce.
- ceaiul de musetel in loc de demachiant, si baile cu aburi : pui niste ceai fierbinte intr-un vas, iti acoperi capul cu un prosop si stai asa cateva minute. ai grija insa sa nu simti ca te arde la fata, ca vei sensibiliza si mai mult tenul. musetelul e bun pentru ca e un dezinfectant natural si curata foarte bine impuritatile
-stai departe de mancarurile foarte grase si de prajeli. pe langa tulburarile digestive pe care le vei avea, iti influenteaza si tenul. am simtit-o pe propria piele, ca sa spun asa big grin
-incearca sa nu-ti tii parul lipit de fata. poate contine praf, fixativ sau alte nebunii, si nu e indicat ca acestea sa intre in contact cu porii pielii.
-tenul poate fi afectat si de starile emotionale. o stare interioara proasta se reflecta in aspectul corpului nostru. deci fii optimista! happy sper ca te vor ajuta sfaturile mele.

| ellamarin a răspuns:

Http://www.i-medic.ro/articole/tratarea-acneei-acasa aici poti citi despre remedii naturiste pentru acnee.

| angy77 a răspuns:

Cel mai indicat este sa consumi multe ceaiuri,si apa,nu cafea si sucuri dulci. Ceaiurile iti curata sangele,si imediat tenul devine mai hidratat si mai luminos, iar cosurile si daca le ai, se usuca.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum previi acneea...pai trebuie sa umbli cu mainile si fata curate,
asta e cel mai important.
Ai nevoie si de o alimentatie corespunzatoare si mai ales, sa nu iti atingi fata cu mainile murdare.