| whatisthis19 a întrebat:

Bună, am o întrebare de ce lumea fumează?
Ce părere aveti despre persoanele fumătoare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| sabin89 a răspuns:

De ce lumea e captivată de jocurile pe calculator, dar de cele de noroc; de ce lumea minte, de ce nu e sinceră, de ce jigneşte, de ce bârfeşte... Sunt multe de ce-uri, încă nerezolvate.

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Este un obicei care dureaza de mii de ani.
In America de Nord, indienii fumau tutun, in Asia s-a fumat (si se mai fumeaza) cu narghila (in special opiu si diferite plante uscate) etc.

Fumatul este un ritual care relaxeaza nervii.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Bula):

ERA, bine zis, ERA un ritual care relaxeaza. Acum e un mod prin care niste corporatii mizerabile mulg p*limea, nimic mai mult. Numai sa compari ce contine o planta de tutun crescuta de strabunica cu mizeriile care se baga acum in tigari...
P.S. Ca sa raspund la intrebare - e un viciu. Fiecare cu-ale lui, unele vicii sunt mai vizibile si mai imputite, altele nu. Fumatul e un viciu imputit - la propriu...

| Bula a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Fumatul este intr-adevar un viciu mizerabil, la care profita si corporatiile, dar mai ales visteriile statelor (vezi accize + TVA).
Nu uita: pretul de fabricatie a unui pachet este in jur de 3-4 lei, iar la tejghea se vinde cu 20 (vanzatorul si distribuirea pun adaos de 3-4 lei). Restul ramane Statului.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Bula):

Oh, da. La fel ca la benzina. Si mizerabilii nu legalizeaza marijuana ca... ca ce? Ca atunci ar putea sa existe mii de mici producatori care sa faca vinzare direct catre client si toata lumea ar avea de cistigat. Mai putin mizerabilii din corporatii si statul asta impotent, desigur.

| anonimg a răspuns:

Se numeste viciu; si sunt multe de felul acesta.
Unele vicii sunt transmise prin adn de la parinti la copii; altele sunt dobandite prin influenta anturajului.
Unele dintre aceste persoane chiar nu si-au dorit sa aiba vreun viciu, l-au incercat din curiozitate, sau au fost atrasi de pofta.
Sa stii ca si personele nefumatoare pot deveni fumatoare daca acestea lasa garda jos si nu continua sa isi impuna sa nu fumeze. Acest lucru este valabil cu orice viciu existent in lume.
Multi spun ca se pot lasa oricand. Dar chiar daca ar fi asa, chiar daca "cuiele pot fi scoase, vor ramane gaurile". Urmari tot vor ramane in trup, indiferent de viciu. Viciu este orice practica, orice obicei ce distruge sanatatea corpului; si bineinteles, afecteaza capacitatea morala; de altfel slabeste vointa.
Dar exista si sanse si metode de vindecare. Aceste metode trebuie sa fie in stare sa activeze/motiveze vointa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu fumam din cauza stresului, am reușit cât de cât sa scap de stres și acum nici sa nu mai vad țigară în fata ochilor. Alții fumează din alte cauze, depinde.

| MaryMaria333 a răspuns:

Pai unii se molipsesc de la prieteni etc altii din curiozitate de nervi placere...

| Ioana1312321 a răspuns:

Unii fumează de șmecherie, iar alții de stres.Nu poti să iti faci o părere despre persoanele care fumeaza, deoarece ele sunt diferite la comportament și atitudine.

| denisaromina25 a răspuns:

Pai spre exemplu mama mea fumează datorita stresului foarte mare, spune ca o linistesx.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru denisaromina25):

O linisteste pe naiba... A incercat Yoga sau ceva meditatie transcedentala? Sa isi schimbe alimentatia? Sa isi ofere macar cateva ore pe saptamana propriei persoane si lucrurilor care ii plac cu adevarat? Asta cu stresul e doar o scuza penibila, nimic mai mult. Daca vrei sa te relaxezi, nu bagi otravuri in tine. As intelege sa ma relaxez la o pipa cu tutun de calitate, sau la o tigara de foi de la mama ei, dar nu bagind in mine otrava industrializata...

| denisaromina25 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Hdaca ai fi stat 15 ani cu un bărbat care te bate,te înșeală,te bârfește, te jignește, te obliga sa faci lucruri pentru el, ți-ar arunca mâncarea pe jos fiindcă nu ar fi destul de sărată, doar de dragul copilului (eu) care la rândul său ar fi așa?! Ai fi liniștit?!
Ai avea tu timp de yoga sau alte lucruri?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru denisaromina25):

Nu, dar as fi plecat cu tot cu copil. Legea e in 99% din cazuri de partea mamei in cazurile astea. Cu banii aruncati pe tigari aiurea gasea un avocat care sa stoarca si ultimul ban de la boul ala care ti se numeste tata, din ce ai descris tu.

| stefanidolulfemeilor a răspuns:

Lumea fumeaza fiindca le place si altii sa se dea mari. Nu imi pasa nu e treaba mea fiecare face ce vrea.

Întrebări similare