Draga mea, eu am doua cezariene la activ si deci stiu bine despre ce este vorba. Intr-adevar, nu e indicata folosirea centurii sauna belt, caci, asa cum s-a mai spus, orice agresiune dinafara, poate dauna operatiei. Nu stiu daca medicul care te-a operat ti-a recomandat, dar ar fi bine sa porti o burtiera, pentru a nu ti se lasa burtica si pentru a se vindeca mai repede operatia. Si oricum, organismului tau ii trebuie o perioada de relache, pentru a reveni la normal, data fiind transformarea lui din cele 9 luni. Daca totusi ai inca dubii in aceasta privinta, poti cere sfatul medicului de familie. Sper sa iei decizia potrivita! Iti urez multa sanatate si crestere usoara!
Peretele abdominal operat are nevoie de 6 luni sa se refaca complet. Dupa aceste 6 luni, poti incepe sa faci, progresiv ca si durata si dificultate, exercitii abdominale.
Eu cred ca ar fi bine sa lasi organismul tau sa isi revina. Orice interventie din afara, ca si sauna belt constituie o agresiune. Personal cred ca este daunator sa o folosesti. Orice agresiune de acest fel te poate duce la depresie post partum. Incearca si ai sa vezi.