anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am o intrebare la care as vrea sa raspunda cei profesionisti:am miopie si doctorul a zis ca trebuie sa port ochelari toata viata dar am auzit de la mai multe persoane ca pot sa ma operez si nu mai port ochelari.intrebarea este daca pot sa ma operez si nu mai am miopie.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| redrooose a răspuns:

Miopia este o boala care avanseaza, dioptriile vor creste, mai ales daca citesti foarte mult sau stai la calculator. Aceeasi "problema" o am si eu, numai ca pe mine nu ma deranjeaza ochelarii, chiar imi placlaughing Oricum, doctorul la care am fost eu mi-a explicat ca miopia imi va creste, dar dupa o perioada de timp (ani) va stagna. Debia atunci imi voi putea face operatia. Incearca sa te mai documentezi pe site-uri de specialitate si intreba-ti doctorul despre aceasta optiune. Cu siguranta iti va oferi mai multe raspunsuri decat poti afla singura happy

| mixxjim a răspuns:

Operatia se poate face dupa 18-20 de ani si numai daca miopia s-a stabilizat, pentru ca exista miopii care progreseaza incontinuu. Exista insa tot felul de situatii, nu avem de unde sti ce a vazut medicul de ti-a spus asta. Daca nu ai incredere poti sa mai mergi si la un altul, sa mai ceri o opinie, dar oricum, conditiile de baza pe care le-am expus la inceput raman aceleasi, indiferent de medic. sanatate!

| ThunderVN84 a răspuns:

Eu am avut un coleg de clasa miop de mic si avea dioptriile foarte mari in acoala primara, si s-a operat in Italia iar acum tot poarta ochelari insa dioptrii mai mici si zice ca vede mult mai bine...deci exista sansa de vindecare, poate pe termen mai lung insa existahappy

Răspuns utilizator avertizat