Miopia este o boala care avanseaza, dioptriile vor creste, mai ales daca citesti foarte mult sau stai la calculator. Aceeasi "problema" o am si eu, numai ca pe mine nu ma deranjeaza ochelarii, chiar imi plac Oricum, doctorul la care am fost eu mi-a explicat ca miopia imi va creste, dar dupa o perioada de timp (ani) va stagna. Debia atunci imi voi putea face operatia. Incearca sa te mai documentezi pe site-uri de specialitate si intreba-ti doctorul despre aceasta optiune. Cu siguranta iti va oferi mai multe raspunsuri decat poti afla singura
Operatia se poate face dupa 18-20 de ani si numai daca miopia s-a stabilizat, pentru ca exista miopii care progreseaza incontinuu. Exista insa tot felul de situatii, nu avem de unde sti ce a vazut medicul de ti-a spus asta. Daca nu ai incredere poti sa mai mergi si la un altul, sa mai ceri o opinie, dar oricum, conditiile de baza pe care le-am expus la inceput raman aceleasi, indiferent de medic. sanatate!
Eu am avut un coleg de clasa miop de mic si avea dioptriile foarte mari in acoala primara, si s-a operat in Italia iar acum tot poarta ochelari insa dioptrii mai mici si zice ca vede mult mai bine...deci exista sansa de vindecare, poate pe termen mai lung insa exista