Buna! In caz ca s-a umflat partea aceea unde se afla apendicul, eu te sfatuiesc sa mergi la doctor macar sa te consunlte, in caz ca ai apendicita sa nu se faca mai rau, adica se inflameaza dai in peritonita sau altceva.Si mie imi era frica sa merg la doctor dar pana la urma mai bine ca am fost fiindca aveam apendicita acuta, in legatura cu frica ta sa te operezi, nu trebuie sa iti fie frica fiindca iti face anestezie totala(te adoarme) sau locala(iti amorteste corpul de la brau in jos) si nu vei simti nimic, depinde ce varsta ai daca ai maxim 12 ani iti face anestezie totala daca ai peste 12 ani iti face locala, eu m-am operat de apendicita la varsta de 10 ani asa ca m-a adormit si nu am simtit nimic, am stat foarte putin in spital(maxim 5 zile) fiindca ma simteam foarte bine si puteam sa merg singura fara probleme dupa operatie dar din pacate imediat cand m-am trezit din operatie am inceput sa vomit timp de o ora de vreo 20 de ori, deci daca te operezi si tu, sper sa iesi cat mai repede din spital chiar mai repede decat mine si sa te simti mai bine. Sper ca te-am ajutat sa scapi de frica:*
Apendice* vrei sa zici , nu apendicit. Daca zona nu e umflata, daca totul e ok atunci cand stai intinsa, n-ai senzatii de rau (voma) pe langa durerea de la "apendicit" atunci e ok. Poate te doare din cauza ca mananci inainte sa faci sport si ai o bila mai lenesa. Ia un fiobilin sau ceva de bila cand te mai doare si vezi daca-ti trece .
Ce coincidenta, si eu am avut si a trebuit sa fiu operata(eram clasa 3 dar imi amintesc perfect),e ca si o buba care se face in burta, nu e declansata de la nimic asa se face ea, problema e ca o sa vomiti din 5 in 5 minute inainte sa fii operata, eu am stat in spital 2 saptamani dar nu are de ce sa-ti fie frica,ca totul se va rezolva daca vei fi operata,daca nu te operezi e posibil sa mori(cred, nu stiu exact, asa am auzit)
Nu ai apendicita (inflamatia apendicelui). Apendicita este o boala acuta, debuteaza brusc si se complica cu peritonita in 3-4 zile de la debut.
Fie ai un apendice imi prost situat care irita colonul, fie o infectie urinara (sau nisip), fie un punct de hernie.
Shikated întreabă: