| кא๔ a întrebat:

Buna!
Am o intrebare mai indiscreta.Pt fete mai mult.

Deci.
Am aproape 14 ani si cam de 1 an am asazisele"scurgeri vaginale" lichidul acela alb-galbui... Sanii nu mi-au crescut deloc si nici menstruatia nu a aparut. Ar trebuie sa merg la doctor? Ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| TąNyą a răspuns:

La aproximativ un an de când îţi apare secreţia vine şi ciclul. Întreab-o pe mama ta când i-a venit prima oară şi ţie îţi va veni aproximativ la fel.

Dacă vrei poţi consulta un ginecolog, dar nu cred că ai nimic.

T.

7 răspunsuri:
| FetitSa a răspuns:

Ar fi bine sa vorbesti cu mama ta despre astahee hee poate si ea a avut aceeasi problema ca tine cand era de varsta ta happy. daca nu a fost asa mergi la un doctor

succes >big grin

| noktambul a răspuns:

De ce nu discuti cu maica-ta? Roaga-o sa te duca la un cabinet de ginecologie!

| mishu112 a răspuns:

Mancam bah straight face

| matrixismyname a răspuns:

Te poti duce la doctor, dar din cate stiu eu dezvoltarile incep sa apara in perioada 11-16 ani. Deci undeva in perioada asta incepi sa te dezvolti (asta e media, exista si cazuri mai devreme si mai tarziu)
Dar daca vrei sa fi sigura ca n-ai nimic, du-te la doctor.

| Anchyy18 a răspuns:

Nu trebuie neaparat sa mergi la doctor. Fiecare se dezvolta in felul ei...la unele fete le poate veni menstruatia chiar si la 16 ani. Depinde si de organismhappy

| biankaby a răspuns:

Scumpa mea, nu este nimic neinregula cu tine. Mie de exemplu, mi-a aparut menstruatia dupa varsta de 16 ani si stii ceva, bucura`te cat poti de perioada astahee hee. In ceea ce priveste cresterea sanilor nu ai de ce sa-ti faci griji.Nu o sa fii Carmen Electra dar stai linistita ca se vor dezvoltata o data cu mentruatia si evident inceperea vietii sexuale. P. S. ai mare grija de tine, nu te lasa presionate de societate, incearca sa nu`ti pierzi virginitatea la o varsta frageda, o sa regreti.Ai incredere in tine si respecta`te.:*

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu ar trebui sa mergi la doctor. Ar trebui pur si simplu sa astepti. Scurgerile vaginale apar cam cu 2 ani inaintea primei menstruatii, iar prima menstruatie poate aparea, in mod normal, pana la 16 ani. Nu ai absolut nici un motiv de ingrijorare.