| ralucutza98_3009 a întrebat:

Buna am o intrebare prietena mea mananca macrisi este otravitor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| liiifeiispiiink a răspuns:

… contin mult fier, vitamine si acid oxalic, ceea ce ii da un gust astringent. Datorita continutului de acid oxalic nu se recomanda celor care sufera de boli ale rinichilor sau persoanelor cu reumatism.

Frunzele se prepara in acelasi mod ca si spanacul sau stevia, gustul sau acrisor facandu-l insa potrivit pentru salate si ciorbe, ca inlocuitor al legumelor amintite. Are proprietati antitumorale si detoxifiaza ficatul.

Medicina populara pomeneste radacina de macris ca un medicament al ficatului. Radacina rasa si utilizata sub forma de decoct face minuni in tratamentul unor boli de piele sau al tumorilor benigne si chiar maligne. In cure de detoxifiere, care dureaza cateva luni, radacina de macris reface ficatul.

Din punct de vedere botanic, macrisul este planta perena erbacee sexuat dioica, cu radacina pivotanta, fusiforma, frunzele de forma lanceolata, crestate la baza. Infloreste la sfarsitul lunii mai. Fructul este o nucula, in interior o singura saminta de culoare bruna inchis, cu forma triedica. Intr-un gram intra intre 900 – 1400 seminte.

Facultatea germinativa (de 90%) se pastreaza foarte bine timp de 4 ani. Desi semintele incoltesc in doua zile, durata rasaririi este de 10 – 12 zile.

Deci sunt foarte delicioase si bine ingrijite...nu ai de ce sa iti faci griji.

Succese! Sper sa te fi ajutat.

4 răspunsuri:
| QuietAngel a răspuns:

Nuwinking

| FlorentinaM a răspuns:

Este foarte bun si sanatos.si mie imi place foarte mult

| alexandra2222 a răspuns:

Nu nu este dar e cam acru dar este bun pentru organism.

| Veronici a răspuns:

Eu zic ca nu...pentru ca si eu am papat :")batting eyelashes