E doar o infecţie. Scapi foarte uşor de ea, nu te speria. Orice fată face la un moment dat.
Trebuie să mergi la un ginecolog, care îţi va face un consult rapid (probabil va lua şi o probă din col, pentru a determina natura infecţiei), şi îţi va prescrie nişte medicamente (de obicei, ovule+câteva pastiluţe de înghiţit). Dacă ai sub 18 ani, căci tind să cred că aşa e, mergi la spitalul de pediatrie, unde va fi gratuit consultul, şi doctoriţa fiind obişnuită cu fetiţe, va fi mai drăguţă, dacă îţi e ruşine. Vorbeşte cu mama ta, şi mergi la ginecolog; scapi în 10 minute
Ai o infectie genitala, probabil cu candida. Daca ajungi urgent la ginecolog, nu e grav. Iti va da tratament si te vei vindeca in cateva saptamani. Dupa doua saptamani de la primul simptom, deja infectia se va croniciza si tratamentul poate dura luni sau ani, vindecarea facandu-se cu sechele sau chiar deloc.
Ai facut o candidoza vaginala, secretia alb-branzoasa, abundenta si insotita de mancarimi este specifica acestei ciuperci, Candida Albicans. Vorbeste cu mama ta sa te duca macar la medicul de familie daca nu la un ginecolog, ai nevoie de tratament.
Nu are de ce să se sperie, e ceva complet normal, şi ea a avut măcar o dată în viaţa ei, stai liniştită.
Ai candidoza 100%. Cel mai bine ar fi sa te duci la un ginecolog, sa-ti confirme. Iti va recolta probesi iti va prescrie un tratament (de obicei un antifungic sub forma de pastile si crema sau ovule intravaginale). Nu te speria. Am avut si eu...si tocmai am trecut printr-o perioada de recidiva (si eu si partenerul). Aparitia este favorizata de diverse, precum alimentatie nesanatoasa, stress, etc si afecteaza cam 75% din femei. La femei se vindeca cam in 3 zile. Daca ai avut contacte sexuale, recomandat sa se verifice/trateze si partenerul, in cazul lui tratamentul ar dura 7 zile. Sper ca te-am ajutat.
Prietena mea imi spune sa iti spun ca s-ar putea sa fie Candida. cauta pe net, exista tot felul de creme. Sau cel mai bine este sa faci un control la ginecolog. Nu este grav!