anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o intrebare, sunt cam speriata, va rog sa aveti rabdare sa cititi. Acum 9 luni m-am lovit foarte tare de cateva ori in genunchi, in acelasi loc, de repezita ce sunt. Dupa o vreme, au aparut niste junghiuri puternice in acel loc, am ajuns sa urlu si de durere, pentru ca nu mai puteam sa merg, pur si simplu ma taia durerea si imi venea sa cad. Am pus o perioada varza, imi trecea mereu, dar apoi au reaparut durerile. Dupa 3 luni am fost la urgente (cu dorinta de a-mi face o radiografie, dar doctorul a zis ca nu e cazul) si mi-a pus un pansament cu care am stat cateva zile, si n-am mai simtit nimic. Am inceput sa folosesc o crema mentolata, care imi alina durerile, dar pana si acum sunt in aceeasi situatie, desi nu mai apar episoade de junghiuri care ma fac sa plang. Am observat ca daca port dupa o zi ceva strans pe picior, a doua zi apare ca o senzatie de amorteala, apoi apar junghiuri in genunchi. Am de gand sa merg la radiografie in curand, dar ceva ma impiedica. e posibil sa ajung sa ma operez? mi-e frica de ce o sa zica doctorii, eu consider ca e cam grav, dupa atata vreme sa ma doara. nici nu suport sa pun mana pe zona aia daca ma credeti, cand apas pe genunghi usor, simt cum scartaie, si apar durerile.

va pun si o poza sa vedeti despre ce e vorba, e vorba de zona rotulei, mai jos de ea, m-am lovit...cred ca la tendon.

http://www.ortopedieclinica.ro/......emural.jpg

Va multumesc si sper sa ma ajutati cu un sfat, nu ma trimiteti la doctor, am de gand sa ma duc, mai mult de gravitatea situatiei vreau sa cer pareri.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| MonoSee a răspuns:

Eu cred ca prin lovirea repetata a aceeasi zona a dus la o fractura. Daca zici ca prin atatea incercari de a scapa de durere nu ai avut succes singura optiune e sa mergi la un doctor specializat. Eu ti-as recomanda sa pui compres cu apa rece cand incep durerile dar avand in vedere ca ai pus varza si ai avut si pansament nu cred ca va avea mare succes. Mai este posibil ca zona accidentata sa fi fost infectata in momentul lovirii, si, netratata corespunzator rana, infectia s-a extins, iti recomand sa te duci cat mai repede la un doctor specializat pentru a-ti recomanda un tratament cu antibiotice(daca aceasta este cauza). In cel mai rau caz operatia va fi ultima optiune. Mult noroc!

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu ma indoiesc ca durerile de acum au legatura cu loviturile din urma cu 9 luni, as cauta o alta cauza. Evident ca nu e cazul sa faci o radiografie, ea nu-ti va arata decat ca nu ai o fractura a oaselor, ceea ce stii deja de vreme ce poti calca in picior. Radiografia nu iti va da absolut nici o informatie despre articulatie, ligamente sau tendoane, este complet inutila in situatia ta si nu stiu cine ti-a dat ideea asta ciudata.
In nici un caz nu ai ce cauta la urgenta, acolo se fac doar investigatii de baza pentru probleme care au debutat in ultimele 24 de ore, in nici un caz nu se investigheaza o durere de genunchi de cateva zile/saptamani, iar nu stiu cine ti-a dat o asemenea idee, dar este evident un drum inutil.
trebuie sa mergi pentru inceput la medicul de familie, apoi la un ortoped in policlinica, pentru o consultatie obisnuita si de-acolo vei afla ce investigatii trebuie sa faci.
Nu stiu daca este cazul sa faci o operatie, este posibil tinand cont ca tu luni de zile te-ai tratat doar babeste si nu ai fost la nici o consultatie medicala (nu o punem pe cea din urgenta, care a fost doar o prostie inutila, fiind evident ca acolo nu este locul pentru asa ceva). Poate ti se va recomanda un RMN sau o alta investigatie imagistica. Vei primi cu siguranta un tratament, gimnastica sau alta manevra fizioterapica si un diagnostic medical (nu unul pe ghicite). Cred ca in toate lunile astea situatia se putea agrava, dar asta nu pot fi sigura, desi de obicei neglijenta pacientilor duce la probleme serioase. Incearca sa nu te mai auto-tratezi si sa nu mai decizi tu ce investigatii ai nevoie, fiindca iti faci mai mult rau din cauza nepriceperii.

| Florennce a răspuns:

Bună!
Du-te la spital pentru că această afecțiune trebuie rezolvată, în mod normal, cu o operație.
Nu trebuie să mai aștepți prea mult, gândește-te că faci complicații.
Sănătate!