| XZX213 a întrebat:

Buna, am o întrebare. Vi se pare normal ca după recoltarea sângelui sa mi se facă câteva pete mici in zona respectiva? Am simțit ca ma strâns mai tare ca de obicei dar poate fi din greseala celui care recoltează sau o problema de sănătate a mea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nici una, nici alta.
Deseori, vena este foarte greu de gasit si nimerit, mai ales daca nu e vizibila. In acele cazuri trebuie sa se mearga si la "nimereala", adica in mijlocul zonei, dar se intampla sa se perforeze vena de ambele parti. Totodata, la scoaterea acului oricum mai ies ceva picaturi din vena, care pot ramane sub piele.

Nu este deloc periculos, e fenomen normal si obisnuit.

| Lostlyric a răspuns:

Este normal, avand in vedere ca acea zona este impanzita cu vase de sange si terminatii nervoase. Este o zona foarte sensibila si, daca ti-a fost strans putin mai tare garoul ti-au aparut petele mici. Au acelasi rol ca o vanataie si iti va trece in cateva zile.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

A strans un pic mai tare garoul ca sa fie mai sigur pe vena. Nu e nici o problemă de sanatate, nici greseala de recoltare, doar o intamplare

| MihaiNicu23 a răspuns:

E doar ceva normalk ca nu ti-a gasit vena care trebuie.