| SayCheesexD a întrebat:

Am o mare mare problema...Imi este foarte frica de dentist si numai cand intru intr-un cabinet de stomatologie incepe sa imi bata inima foarte tare.Nimic nu m-a putut convinge pana acum sa merg. Am caninii strambi si am doua masele rupte una de jos de langa maseaua de minte a cazut aproape de tot. Iar cealalta de sus e gaurita si a cazut din ea.Cum scap de frica de dentist?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Si mie mi-e frica sa merg la dentist, dar acum nu mi-e frica de durere, ci de cat poate sa coste, ca dau 1/2 salariu numai pe 1 plomba... sad

| Artemisia a răspuns:

Buna, si eu am aceeasi problema, dar cand merg la dentis merg pentru binele meu.
Tu vezi unde ai ajuns dintr-o fobie?
Eu urasca cand vad o fata cu dintii strambi sau neingrijiti.
Du-te la dentist ca poti ajunge mai rau.
O sa ti se strice si apoi ce o sa faci?
Gura ta va arata in ultimul hal!
Plus ca am vazut cazuri in care de la o masea stricata mureau oameni.
Se infecteaza, ai puroi, te doare si imediat ti se trage mai sus, si gata.
Esti tanara doar nu vrei sa mori dintr-o masea!
Nu este de glumit cu chestii din astea.
Si daca mergi la dentis mergi cu mama, cu tata, cu o prietena buna, cu iubitul etc(cu o persoana cu care te intelegi bine, si la care ti).
Apoi in timp ce iti lucreaza in gura, nu te gaandi ca te doare, ca ti-e frica, gandeste-te la ceva frumos.
Te poti gandi la vedete ta preferata, la o persoana din familie, la un vis de al tau care vrei sa se implineasca etc!
Si asa imediat o sa fie gata treaba.
Iar pe tine nici macar nu te doare, pentru ca iti face anestezie, te da cu spray dupa care inzectie, toata gura ta este amortita, nu simti nimic, eu chiar nu inteleg de ce iti poate fi frica? laughing
Sper sa iasa bine pana la urma!
Noroc in viata!

| Lora a răspuns:

PAi decat sa devii o stirba si sa rada ceilalti de tine mai bine iti invingi teama si mergi si tii repari, plus ca ar putea aparea dureri de masele si crede-ma sunt groaznice!

| anss23 a răspuns:

Daca nu o sa-ti inving acum aceasta frica, mai tarziu vei regreta, pentru ca iti va fi rusine sa zambesti.Mai bine mergi acum pentru ca o sa te doara mult mai putin decat te-ar durea daca nu ai merge si s-ar agrava.winking

| DoRu a răspuns:

Si mie imi era frica la-nceput dar de cand am mers nu mi-a mai fost frica
mai intrebam ce-mi face-ti ca imi era frica da nu simteam nimic eu am avut dintii cariati din fata si mi-a scos vrea 5 dinti si nu am simtit nimic
mergi fara frica gadeste-te si u la ceva placut ceva care ti placehappyhappy:* Bafta si lasa frica fii fara frica! fii fata curajoasahappy:* bafta bafta

| Mus1k a răspuns:

Hai sa iti spun un secret... iti face anestezie probabil ceea ce inseamna ca nu simti nimic daca e de rau gen carie. daca iti cade un dinte lasa l sa cada singur. joaca-te cu el si o sa cada fara sa iti dai seama, sper ca te am ajutat.

| RUMBURAK a răspuns:

Cat mai repede.inainte sa inceapa lumea sa rada de dantura ta.sti tu vorba :baba la frumusete sufera.esti tanara si trebuie sa zambesti des. nu astepta. si apoi de la dintii stricati miroase din gura foarte urat.deci fuga la dentist.si fi tare!

| UnicornsAreLove a răspuns:

Incearca sa te gandesti ca nu te duci la dentist, ci ca te duci intr-un loc frumos linistit unde sa nu ai nici o grija.Stai linistita acolo, comportate de parca nu tiar face nimic ci ar vrea doar sa vorbeasca cu tine, inchide ochii, simtete libera. Sper ca te-am ajutat

| TMX a răspuns:

Nu ai de ce sa te temi la dentist... Tehnica a evoluat, pe bune.Mai rau doare maseaua bolnava decat ce iti face dentistul acolo!

| TMX a răspuns:

Nu ai de ce sa te temi la dentist... Tehnica a evoluat, pe bune.Mai rau doare maseaua bolnava decat ce iti face dentistul acolo!

| Mexy96 a răspuns:

Pai nu trebuie sa-ti fie frica de dentist pentru ca el te ajuta, iar daca alegi sa te feresti pote fi naspa, de exemplu un prieten de-al meu avea tot o problema asemanatoare, nu-l deranja pana intr-o zi cand la luat o durere brusca si nici nu-i trecea cu pastile sau tarie pusa acolo, a stat pana la 3 dim, iar apoi a plecat sa-si caute noaptea o pastila. Dupa abia o ora a gasit o farmacie deschisa de unde a luat pastile si tot aproape degeaba, apoi s-a convins ca mai bine mergea la dentist big grin!
Durerea e o parte usoara gandeste-te ca la uni oameni se infecteaza si da in leucemie deoarece nu vor sa mearga.
trebuie sa faci sacrifici, daca lasi frica sa-si faca de cap cu tine unde ajungi? Gandeste-te, cine e mai tare?winking SPer ca ti-am fost de ajutor :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ai de ce sa te temi la dentist... Tehnica a evoluat, pe bune. Mai rau doare maseaua bolnava decat ce iti face dentistul acolo!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Simplu, eu cand am cea mai mica problema (acum) merg cu placere la dentist gandindu-ma ca e mult mai usor sa suport 10 minute la dentist decat sa stau cu durerea saptamani intregi sau mai rau sa-mi apara complicati sa ajung la urgente(am vazut cazuri destule) sau sa raman fara dinti in gura (eu faceam ca tine, nu vroiam sa merg la dentist ca aveam o problema la un dinte, m-am hotarat sa ma duc prea tarziu si din cauza unui dinte am pierdut 3 dinti). Plus ca daca te duci la dentist la timp te costa mai putin cu cat te duci mai tarziu cu atat te costa mai mult!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.Metodele de a trata dintii sunt foarte usoare, chiar fara durere. Un zambet curat spune multe despre acel om.Eu sincer nu prea inteleg teama aceasta, am 28 de ani dar mereu m-am dus cu placere, chiar in prezent ma duc.Stiu ca o dantura sanatoasa inseamna sanatate pentru intregul corp.Deci nu mai stati pe ganduri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai gaseste un dentist intelegator si spune-i de ce iti e frica cel mai tare si el iti va explica ce o sa simti spune-i cind te doare si el va lucra mai usor spune-i ca vrei sa lucreze usor.Cu alte cuvinte explica-i situatia.Si nie imi e frica si am 15 ani

| BineeeMa a răspuns:

Hmmm nasol. nici eu nu le prea am cu dentistii nu situ ce sa zic