anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am o mare problema care nu-mi da pace de ceva timp. Acum cateva luni in urma unui consult ginecologic am aflat ca am o rana pe col, am urmat tratament pana in ziua de azi dar nu prea se vad rezultatele pentru inca mai am niste dureri care ma ingrijoreaza, sincer mi-e foarte frica de moarte ma gadesc obsesiv la chestia asta mi-e frica sa nu fac cancer de col uterin sau sa nu mai pot face copii niciodata, cu toate ca stiu ca nu este chiar atat de grav nu stiu ce sa fac sa nu ma mai gandesc atat de mult la asta, poate ca imi provoc singura durerile cum uit si nu ma mai gandesc nu mai am nimic cum imi amintesc instant ma ia durerea. Sunt disperata vreau sa-mi gasesc linistea sa scap din starea asta depresiva, Ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ranile pe col sunt foarte grave, marea lor majoritate sunt leziuni precanceroase. daca dupa 10-12 zile de tratament rana nu se reduce foarte foarte mult, este neparat necesar sa faci o biopsie din leziune. este foarte normal sa fii speriata, esti intr-o situatie foarte serioasa si gandul ca ai putea face cancer de col uterin este foarte intemeiat. Ai nevoie de biopsie in cel mai scurt timp si de un test numit fenotipare HPV )ca sa afli daca esti infectata cu o tulpina cancerigena de HPV). Nu trebuie sa uiti de asta, ci trebuie maine chiar sa iei masuri si sa faci pasii necesari ca sa afli cat de grava este problema ta si ce tratament trebuie sa faci. Ai amanat foarte mult, iar ginecologul tau este nebun daca te-a consultat de zeci de ori si de fiecare data ti-a dat alt tratament, desi rana nu s-a vindecat dupa primul (sau sa zicem primele doua). gandeste-te la asta, dar fara crize de isterie, ci constructiv, in sensul ca fa investigatii si apoi tratament, ca sa-ti salvezi viata. Nu te minti ca nu e grav, este foarte grav daca nu iei masuri urgent.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Mai mergi și la alt ginecolog și consultă și un psihiatru.
Pa, pa.

| BDandelion a răspuns:

Gândeşte-te la ceva frumos, ce ai vrea să ţi se întâmple (de ex:un viitor plin de succes, să ai o familie fericită etc.) şi să te gândeşti că toate aceste dureri nu te pot împiedica să faci ce doreşti tu, că sunt nişte nimicuri şi că le poţi evita.

Fundă? happy

| rosimo a răspuns:

Schimba ginecologul si cere sa faci si un test pentru virusul HPV ca sa stai linistita (testul Papanicolau nu e suficient pentru a sta fara grija de cancer de col uterin).

| CryssEly a răspuns:

Consulta alt medic ginecolog si mergi la psiholog.