| Battery a întrebat:

am o mare problema cu sora mea. De 2 ani a adoptat o dieta care nu trece de 400-500 de calorii, poate chiar mai putin. Mananca de obicei doar micul dejun care consta in cereale cu lapte sau 2-3 biscuiti, rar mai consuma si mancare gatita dar in cantitati foarte foarte mici, nici un copil de 2 ani nu s-ar satura. In acesti 2 ani a slabit cel putin 15 kg, acum are sub 45 de kg si are 17 ani. Am incercat sa o fac sa intelega ca, mananca foarte putin dar ea mereu spune ca organismului ei ii este suficienta atata mancare si ca, ar fi lesinat daca aceasta dieta ar fi periclitat sanatatea ei. Eu sunt mai mare decat ea cu 2 ani si chiar nu stiu ce sa mai fac. Nu vrea sa auda de psiholog, pe mama nu o asculta. Voi ce ma sfatuiti sa fac? Ce s-ar putea intampla daca ar tine aceasta dieta in continuare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| smaranditza a răspuns:

ANOREXIEEEEEEEEEEEEEEE - deci urgent trebuie facut ceva, cu fortasau cu binele, nu stiu cum, dar trebuie neaparat sa faci ceva!

| TrendyHedgehog a răspuns:

Inseamna ca e anorexica.Luati-o si voi mai usor si convingeti-o sa mearga lu un psiholog sau nutritionist(nu ma pricep la chestii din astea). Succes! happy

| Inessix a răspuns:

Se numește anorexie. E greu. Am trecut prin așa ceva. Fără susținere și fără ajutor nu se poate trece peste. Ea se consideră frumoasa cu oasele la vedere și are repulsie față de grăsime, mâncare. Deși vă chinuiți să-i explicați, nu o să înțeleagă. E ceva psihic. Ar fi bine să mergeți la un psihoterapeut. Cu cât mai repede cu atât mai bine. Încercați să o convingeți, arătați-i poze cu femei anorexice care au decedat. Dar trebuie să o faceți să conștientizeze gravitatea. Sănătate și numai bine!

| gondar a răspuns:

Ar trebui sa o convingi sa mearga la doctor sa ii faca niste analize ca sa vada daca ii prieste dieta sau va trebui sa puna niste carne pe ea. Poate te va ajuta doctorul, ca eu nu am o idee mai buna.