| Pe Bebelina O cheama DaNa baai a întrebat:

Am o mare problemasadDe ceva timp am un stil de viata nebun.sa va spun cum e.pai pe la 22 intru in casa.mananc ceva si stau pe la pc.pe la 23 ies de la pc si ma mut la tv. dupa ce ma satur de tv ma pun sa dorm.mai dureaza ceva si adorm.de fapt acel ceva e cam mult. odata a durat o ora sa adorm si cand ma trezeam, era cam pe la amiaza.Intr-o zi am zis ca asa nu se mai poate, sa dorm pana la amiazastraight face si am inceput sa ma trezesc la 7 dimineata. dar problema e alta.tot nu dormn.adica am 4 ore de somn? Asta nu e viata, am doar 13 ani, nu se poate asasad Am incercat sa ma bag in pat mai devreme uneori dar tot nu potsad va rog mult sa ma ajutati ca daca nu cred ca o sa morsad Chiar ma simt lipsita de energie; nu mai pot si nu vreau la medic. Am fost si a spus ca trebuie sa ma obinuiesc, ca ma voi acomoda/...va rog din suflet sa imi di un sfat. si va dau fundahappy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| antonia09 a răspuns:

In primul rand ar trebui sa iti limitezi iesirile in oras pana cel putin la ora 20:30.
Cel mai daunator este folosirea computerului noaptea deoarece tu fiind obisita iti soliciti foarte mult ochii si mai tarziu poti avea probleme de vedere.
Incearca sa mergi la culcare cel tarziu la ora 22, fara sa fi lucrat la calculator. Poti eventual sa citesti o carte stand in pat, asa te va prinde somnul mai repede.
Ziua nu incerca sa dormi deloc pentru a fi obosita seara.
La varsta ta somnul este esential deoarece tu esti inca in crestere.

6 răspunsuri:
| Xonia a răspuns:

Si eu sunt la fel, crede-ma
Dar eu nu ies pe afara, stau la calculator pana la 22-23, dupa la tv si dupa il sting sa ma culc si stau asa cateva ore
Azinoapte am stat pana la 3 si ceva, nu am putut deloc sa adorm
SI acum m-am trezit, doar ce am aprins calculatorul
Au fost zile cand m-am strezit si dupa 12
Si cand incepe scoala o sa ma trezesc la 7straight face
Eu o sa incerc sa fac ceva pe zi care ma oboseste, sa merg mult, pentru ca atunci cand sunt la tara si merg mult, imediat adorm
Dar eu stau la bloc, si acum numai am nici cu cine sa ies pe afara.sad

| mary_4765 a răspuns:

Pai sfatul meu ar fi asa...pe net stai ziua, seara nici de cum pentru ca te streseaza, la tv uite dar devreme nu pina tirziu, si daca chiar te uiti la tv uite la ceva simplu, care te calmeaza, de ex: desene animate...si ca sa poti mai rapid adormi, ia o cana cu ceai din musetel.ca asta te va calma, si citeste ceva, o carte o revista, asta te poate ajuta, asa cred

| Ingerasull99 a răspuns:

In timpul scoli cand te trezeai de dimineata, dupa ceva vreme te-ai obisnuit si te trezeai singura? daca da, asa se va intampla si acum, dar e vara si e greu sa te dai jos din pat. Si eu m-am trezit azi la 8 in speranta ca voi ramane treaz si ma voi apuca de treaba, dar dupa o ora cand m-am pus putin in pat, am adormit si doar ce m-am trezit acum!

| Pe Bebelina O cheama DaNa baai explică:

Nu e un stil bunlaughing dar ce sa stii tu? Ca am spus problema, nu ce fac. Daca spun tot ce fac e un stil mai nebun ca al tau stai calmalaughing In plus voi nu mergeti de 2-3 ori pe saptamana la politie asa ca gura mik!

| max_3105 a răspuns:

Am aceeasi problema ca si tinehappy
ma culc pe la 2-3 dimineata si ma trezesc la 12laughing
cand incepe scoala voi trece la alt program dar acum nu mi fac griji

| AcadeaDeMenta a răspuns:

Poi ar trebui sa te dezobisnuiejti de acest stil de viata, pana la urma ai doar 13 ani straight face doctorul taw are dreptate. nu stiu che s zic