Stii ce! Lasa-te! O sa vina vremea cand o sa fii prea grasa si o sa plangi. Pana atunci multumeste-i lui Dumnezeu ca esti asa. Sotia mea, cand am luat-o, avea 40 de Kg. cu ambalaj cu tot. Acum este grasa de n-o mai incap vechile haine deact pe un picior. Esti tanara si frumoasa asa cum esti (noi suntem batrani). Nu-ti dori ce nu-ti va place!
Raspunsul tau nu lamureste absolut deloc initiatoarea discutiei.
Stii ce? Daca n-ai ce spune macar vezi-ti de treaba. Lasa sa aprecieze ea daca este bun sau nu. Eu i-am dat un sfat de viata si am invatat-o sa nu faca o greseala care este greu recuperabila si nu ti l-am dat tie.Tu o inveti sa faca o greseala. Asta este calitatea negativa a sfatului tau.
Este corect ca are noroc cum zici, insa ea cred ca doreste sa mai puna, altfel nu intreba! Exista oameni cu complexul "scaloi", se simt complexati ca-s prea slabi, chiar unii rad, nici prea slab sa fi iar nu e bine.
Si i-am explicat de ce nu pune, ce am spus prost acolo? Ca sa inteleaga, ce ai spus tu cu ce o lamureste si cum raspunde la intrebarea ei?! Nici macar nu ai zis daca e vreo problema ca nu pune, sau este asa cum a zis la sfarsit. Sigur ca ea alege care raspuns e mai bun, dar eu ti-am zis tie ce ti-am zis, nu am zis ei "ala..nu stiu ce a zis", am vb cu tine de fapt, dar aici nu apare ca pe FB in ramura separata din pacate.
Si da, cine a vrut sa puna, asa le-am facut si au pus, ca am facut 6 ani de sala si am ceva experienta in nutritie! Dupa ce au pus, au scos aia in plus (nu neaparat ciocolata, ce le-am dat) si s-au mentinut, ca oricum felul nu le era sa manance mult. Una vroia sa puna 4 kg, le-a pus, a fost f multumita. S-a mentinut.
Candva au mancat mai putin, au coborat, apoi au mancat normal si au ramas acolo unde erau cu greutatea, si nu mai puneau.
Si de ce nu o rezolvase? Simplu! Toti instictiv se fereau sa-i dea ceva concentrat caloric in plus fata de ce manca, nu stiau ca ajuta in aceste cazuri.
Ca daca ii dai altele, ar trebui sa manance volum mai mare, si si asa abia manca si aia ce i-am dat cu volum mic.
Alea grase ce zici tu, mancau peste normal mereu, este cu totul altceva! Si la tinerete erau slabe ca se fortau ca sa aiba succes la baieti, aia e secretu. Astialalti de la sine nu pot manca peste normal si nu vor ajunge niciodata grasi.
Daca nu intelegi ce am spus mai sus, inseamna ca nu ai cunostinte in nutritie si cum merge organismul, nu e problema ca daca nu ai fost in astea, nu ai cum sa stii, dar nu poti zice ca omu nu are nimic de spus doar ca tu nu intelegi ce scrie.
Dar iti zic eu ca initiatoarea, culmea, precis va intelege!
Daca n-ai inteles nimic din ce ti-am explicat eu, e prea tarziu sa fac pe profesorul. Mergi si cere-le banii inapoi celor ce te-au educat si invatat! Eu am incheiat.
Nu am dat nici un ban, am prins experienta ca am fost nevoit, e adevarat ca m-au invatat antrenorii, colegii de sala asa ca si colegi, dar eu am testat, am calculat, am vorbit din fapte. Ca nu ne convine, e corect, dar aia este.
Am inteles ce ai spus, ai spus ca nu e bine sa-si doreasca sa se ingrase caci daca ajunge supraponderala va regreta si va fi f greu sa dea jos, pana aici ai zis corect! Insa ea nu cred ca isi doreste sa ajunga asa.
Si sigur ca daca ar manca necontrolat doar asa sa puna, poate pierde controlul, mai ales ca nu ar sti ce si cum, cand sa stop, si cand sa puna stop nu ar sti cat si cum.
Insa nu se face asa, se face f atent, controlat.
Asta am spus, adica sa nu se ajunga la anomalii, facand haotic gen "mananca ma la greu acolo...", asta ar fi prostie.
La o adica nu le stiu nici eu pe toate, sunt deschis la orice explicatie de la oricine, nu imi cade rangul daca zici ceva tu sau altii, si e corect. Asa ca, chiar imi pare rau daca te-ai suparat putin, nu asta e intentia.
Am si in familie o nepoata scaloi! Sincer sufera, nu stiu de ce, dar sufera, i-am zis ca si tine ca e f bine asa cum e, eu asa o vad. Insa na, nu cont ce cred eu, ei nu ii convenea si nu vroia asa raspuns.
Insa nu a fost de acord sa urmeze sfatul meu cu kcal in plus desi tot ea m-a intrebat, asa ca treaba ei. S-a dus la medic si ala tot asa, s-a ferit sa-i dea.ce trebuie, i-a dat altceva, ea nu putea sa bage aia in plus ca era volum mai mare si era deja satula cu ce manca, si a ramas asa.
E doar un exemplu.
Nu mananci cat trebuie (nu zice ca da, ca nu e asa), te saturi cu putin si zici ca mananci cat vrei. Ca sa te ingrasi trebuie sa mananci mai multe Kcalorii decat arzi! Fumatul iti reduce pofta de mancare. Uite, daca pastrezi exact ce mananci acum dar mai adaugi 130 g ciocolata pe zi, ai sa iei lunar 4 Kg garantat! Deci o ciocolata si inca doua randuri deci 8 patratele. Dar Nu reduci deloc ce mananci, adica cu ce te mentii, ai 700 Kcal in plus, la 10 zile vei lua 1 kg! Si impartita in 3-4 transe nu e mare lucru. Daca trisezi si scazi din ce mananci acum, iar nu o sa iei. Tu arzi cam 1600-1800 Kcal maxim si te incadrezi acum in ele.
Analizele vor iesi foarte bune, pun pariu pe 100 lei, si pe 300 ca iei in greutate daca as veni eu la tine o luna si mananci ce-ti dau eu, fie si ciocolata aia in plus, hehe.
Anonimulgrr întreabă: