| blackitty a întrebat:

Am o mare problema recent am descoperit ca am pulsul mare 13 cu 6sec., de 3 ori la rand. Mentionez ca am 19 ani si mai practic tenis ceva mai rar ...insa sunt foarte ingrijorata sa nu am probleme cu inima si sa trebuiasca sa ma las de sport sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Pulsul nu poate fi 13 cu 6, ci mai degraba tensiunea arteriala. E marisoara dar nu exagerata la varsta ta. Redu cantitatea de sare pe care o mananci si va fi in regula.

| EmaS a răspuns:

Este bine sa mergi la un cardiolog,si sa-ti faca si un EKG. Daca ai pulsul mare,poate ca ai si tensiune, o sa-ti prescrie niste betablocante, daca este cazul.Sanatate!

| AdelinaC a răspuns:

Mai masoara odata iar daca ai peste 80-85/minut si nu ai facut recent(adica in urma cu 30 de minute) o activitate fizica si nu au mancat mult, mergi la un consult de specialitate.Cu cat mai repede cu atat mai bine ca sa iei din pripa orice afectiune ai avea.Doar medicul iti va putea spune daca sa te lasi de sport sau nu.

Daca iti masori pulsul dupa ce iesi din sala de sport este ceva absolut normal sa il ai mai mare si se regleaza in cateva minute.