| Etro a întrebat:

Am o mica întrebare. La 3 luni am făcut hepatită si la 1 an si 6 luni s-a aflat că am Hapatita Cronică B și m-am vindecat la 2 ani jumate (nu de tot). Hepatita este inactiva și nici nu mai am vreun simptom, adica ca și cum nu aș fi avut-o vreodată. Întrebarea mea este dacă acum am 18-19 și întrețin relații sexuale cu cineva cât la % se poate transmite?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, se poate transmite, deoarece sistemul tau imunitar are virusul hepatitei B, chiar daca momentan este inactiv.
Sexul se face numai cu prezervativ, ca sa nu infectezi pe nimeni, ca altora le poate face foarte rau, daca au un sistem imunitar scazut.

| CerCopiTec a răspuns:

Buna, contra hepatitei B exista vaccin, asta inseamna ca trebuie sa i explici situatia partenerului. cunosc persoane care au virusul si au facut copii fara sa transmita virusul, dar doar cu ajutorul medicilor.
bafta