| DadyDana a întrebat:

Buna!
Am o mica problema, de curand mi-am scos o masea(este penultima, stanga, jos), iar acum vreau sa fac ceva, stiu ca v-a trebui sa astept sa se vindece locul, dar nu voi putea sta cu acel „gol" in gura, mama imi spune ca sunt prea mica pentru a-mi pune o alta masea(am 14 ani jumatate), ea spune ca acea masea va fi legata de alti doi dinti, care vor trebui polizati, iar asta v-a duce la deteriorarea lor...Ce as putea face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Azµre a răspuns:

Sunt două variante:
1)Face o coroană care da se leagă de 2 dinți dar nimeni nu îți va face așa ceva la vârsta ta ci mai târziu datorită faptului că îți va strica alți 2 dinți.
2)Un implant care la fel se face doar după 18 ani! Fiindcă maxilarul nu este complet dezvoltat la vârsta ta. Implantul necesită timp și voință nu se face în 2 zile ci aproape 1 an de zile recuperarea completă.

6 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Asteapta sa se vindece locul prima data apoi iti poti pune alta si da va fi legata de alti 2 dinti[cam naspa situatia], poti face si implant dar te costa ceva...

| Azµre a răspuns (pentru mona):

Implantul nu-l poate face până la 18 ani! Datorită faptului că oasele nu sunt complet dezvoltate.

| mona a răspuns (pentru Azµre):

Nu am stiut asta...

| HoneyPot a răspuns:

Ori te obisnuiesti, ori iti faci implant dentar care nu necesita polizare. Aceasta ultima varianta costa cam 1000 euro pentru un dinte.
In concluzie, va trebui sa te obisnuiesti happy

| DadyDana explică (pentru HoneyPot):

Acest implant dentar este sigur?
Alte variante nu mai sunt?

| HoneyPot a răspuns (pentru DadyDana):

Nu prea mai sunt alte variante. Implantul presupune introducerea unui surub in gingie prin operatie, iar dupa o perioada de timp in care se vindeca locul, pe acel surub se va pune dintele fals. Este o operatie cu sanse mari de reusita, insa costa foarte mult. Pe deasupra, multi oameni nu sunt multumiti de noua senzatie din gura. Un dinte fals nu se simte ca cel real.