Buna.Cauta sa rontai ceva mai sanatos daca e vorba de plictiseala sau foame: alune, nuci, fructe uscate, biscuiti facuti in casa etc. Poate fi si un tic nervos, ar trebui sa observi cand mesteci guma (la scoala/serviciu din cauza stresului etc.) si sa gasesti alternative. Daca e vorba de igiena, iarasi exista alternative care nu iti afecteaza stomacul, spre deosebire de guma.
Numai tu poti sti motivul pentru care esti dependenta.
De la gumă faci cancer la stomac! Treci pe țigări! Tot cancer faci dar te simți mai cool!
Mestecatul are legătură cu biberonul. Cănd ai fost bebeluș probabil ai făcut același lucru dar in timp ai terminat cu biberonul.
Eu iți recomand să iei o pauză de la guma de mestecat pentru următoarele 31 de zile.
Știu ca nu are nici o legătură, dar poate găsești o soluție similara. Eu ca sa ma las de fumat, ma foloseam de cafea. Adică beam o gură de cafea de câte ori îmi venea sa aprind o țigară, si gustul cafelei ma ajuta sa imi păcălesc creierul ca am si fumat (asta pentru că era combinația zilnică cafea+țigări). Caută si tu ceva cu care să-ți păcălești creierul de fiecare data când îți cere sa iei o guma din pachet/cutie. de ex tine un mar langa tine si mușcă din el si mestecă încercând să te gândești la altceva ca sa uiți, sau deschide pachetul de gumă fără sa iei niciuna, doar ca sa "te păcălești". Chestii de genul. Încearcă si tu. La mine a funcționat. Va fi greu primele 3 zile până îți formezi un nou obicei.
Cel mai bine e cand nu ai. Abtine-te din a tine in casa si din a cumpara si daca nu ai, nu mesteci.
anonim_4396 întreabă:
Deeaandreea9156 întreabă: