| Adriana294 a întrebat:

Buna am o nelamurire o alergie la un medicament dupa cand timp apare ex: daca iau la ora 6 dupa cat timp apare alergia

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Si asta ti-am explicat, la o doza mica si reactia e mica, e mai bine sa stii exact decat sa stai cu firca si probabil nu ai face nicio reactie la acel medicament si iti ingreunezi si insanatosirea, pentru ca nu te tratezi. Mergi la un alergolog si fa-ti teste la alergeni sa vezi exact la ce medicamente si alte lucuri esti alergic, nu ai cum sa traiesti toata viata cu frica de umbra ta...

7 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Alergia apare in decurs de cateva minute, in functie de calea de administrare a medicamentului, sensibilitatea ta si dozaj. Daca stii ca ai alergii (la alte medicamente sau la orice altceva) si trebuie sa iei un medicament, prima data ia o doza mai mica decat trebuie, o jumatate de pastila sau chiar un sfert. Daca observi ca incepe o reactie alergica: mancarimi, eruptii nu mai iei medicamentul si mergi la medic sa-ti dea altceva, daca reactia e agresiva: nu mai poti sa respiri, chemi salvarea. Daca nu ai nimic poti pe urma sa iei dozajul corect, recomandat de catre medic.

| Adriana294 explică (pentru CuriousStuff):

Mutumesc mult la mine e problema ca si sufar de atacuri de panica si daca iau un medicament si vad in prospect ca scrie ca daca faci alergei ti se umfla limba sau nu respiri greau atunci nu al mai iau pentru ca am mai patit asa ceva

| CuriousStuff a răspuns (pentru Adriana294):

Daca ai mai patit trebuie sa stii exact la ce medicament ai facut reactia alergica si sa te uiti bine pe prospect la medicamentele pe care urmeaza sa le iei daca au acele ingrediente sau nu, si cum am zis, poti sa testezi prima data cu o doza mice, da la o doza mica si reactia alergica e mica, te mananca pielea, maxim... Nu e in regula sa eviti toate medicamentele pentru ca odata ai avut o reactie alergica la unul... Care, in contextul atacurilor tale de panica este foarte posibil doar sa ti se fi parut.

Da dar eu am o frica ca daca iau un medicament si pe prostect scrii ca daca faci alergie ti se umfla limba sau gatul sau al ceva atunci nu al mai iau cum as putea sa scap de frica aceasta

Asta ma gandeam si eu trebuie sa merg la un alergolog ai avea idee cat ar costa

Nu as putea sa-ti spun si pretul variaza in functie de cabinet si la cati alergeni vrei sa fii testat. Dar nu pot sa-ti dau nici macar cu estimare un pret.

Si asta ti-am explicat, la o doza mica si reactia e mica, e mai bine sa stii exact decat sa stai cu firca si probabil nu ai face nicio reactie la acel medicament si iti ingreunezi si insanatosirea, pentru ca nu te tratezi. Mergi la un alergolog si fa-ti teste la alergeni sa vezi exact la ce medicamente si alte lucuri esti alergic, nu ai cum sa traiesti toata viata cu frica de umbra ta...

| nugasescusernameliber a răspuns:

Daca ai alergie la un medicament, recomandat si bine ar fi sa incetezi administrarea lui. Daca dupa aproximativ 30 minute de la administrare simti mancarimi, tuse, eruptii sau alte reactii alegice, vorbeste cu medicul de familie sau farmacistul sa-ti recomande alte medicamente.