| SweetHeartAlly a întrebat:

Buna am o nelamurire prietenul meu are spasmofilie si doctorii iau spus ca daca o mai face a 3 oara va muri si azi e a 2 oare care face chiar se poate muri el fumeaza si nu se poate lasa e si din cauza fumatului?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Moonlight123 a răspuns:

Spasmofilia nu este o boala in sine, ci o stare caracterizata prin hiperexcitabilitate neuro-musculara. Altfel spus, la persoanele care se se manifesta spasmofilia, majoritatea fiind femei, muschii si nervii sunt in mod continu in stare de alerta, pregatiti sa reactioneze. Chiar daca din punct de vedere medical nu sunt considerate importante, crizele de spasmofilie creeaza destula panica in printre cei cu aceasta afectiune si in anturajul lor. Acest sindrom este intalnit preponderent la femei si adolescenti.

Simptomele sunt multiple si variaza de la o persoana la alta. Simptomele de care se plang cel mai frecvent femeile care sufera de spasmofilie sunt, frisoane, hiperventilatie (marirea ventilatiei pulmonare), tremuraturi, furnicaturi in varful degetelor, furnicaturi in brate, furnicaturi in gambe sau pe fata, senzatie de nod in gat (cauzata contractia muschilor faringelui), amorteala la nivelul buzei superioare sau a limbii, tresariri involuntare ale pleoapelor, crampe la stomac, dureri intestinale. Uneori poate aparea si senzatia de presiune puternica, stransoare (gheara) la nivelul pieptului, simptom ce nu are de o cauza cardiaca. Pot aparea si manifestari psiho-emotionale precum iritabilitate, anxietate, scaderea libidoului, stari depresive, oboseala, nevoie de somn, senzatia de pierderea cunostintei, teama inexplicabila, frica de moarte si altele
In timpul crizei de spasmofilie apar, in afara de simptomele fizice descrise mai sus, manifestari precum: contractii musculare violente si incontrolabile, palpitatii, bufeuri de caldura, respiratie accelerata, transpiratii abundente, apatie, senzatie de sfarseala, slabiciune a membrelor. Aceste crize, mai mult sau mai putin intense, dispar de la sine, dar sunt cu adevarat epuizante si deseori infricosatoare pentru persoana in cauza.


Si ca o completare : dupa nasterea mea, mama a aflat ca are spasmofilie si astazi dupa 30 de ani inca e bine mersiwinking