| Damasio a întrebat:

Buna,
Am o nelămurire privind concediul medical. Nu inteleg cum se calculează. Eu pe cartea de munca am 1450 ron minimul pe economie. În mana iau 15 mil salariu. Dacă am.medical plătit 75% eu cati bani iau in mana. Se calculează 75% din salariul brut? Normal ar fi sa-mi calculeze din salariul brut de la banii pe care îi iau in mana... dar de... Dacă am acceptat un asa contract. Greseala mea.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Indemnizatia de concediu medical este de 75% din media venitului brut obtinut pe ultimele 6 luni, anterioare acordarii concediului medical, conform OUG 158/2005, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 10.(1) Pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B, baza de calcul al indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia asiguratorie pentru muncă."
Venitul brut lunar poate fi mai mare decat salariul de incadrare, daca esti platit in acord, in functie de realizari.

Răspuns utilizator avertizat