anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna!
Am o plomba la o masea si ma cam doare cand mananc sau beau ceva rece.Nu pare fisurata sau altceva desi cred ca asta s-a intamplat.O sa ma duc la dentist, dar vreau sa stiu ce as putea avea si cum ar putea repara dentistul asta.
Mi-e cam frica de denstist..ace si durere:-s

Funda!puppy dog eyes

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| YouNoob a răspuns:

Nu are de ce sa iti fie frica.
Plomba pe care o ai, nu a fost pusa cum trebuie si mai mult ca sigur sub ea se afla o mica infectie ce a ajuns la nerv.
Ceea ce iti trebuie este o obturatie de canal si o replombare, procedura este foarte simpla si complet nedureroasa, avand in vedere faptul ca iti va face anestezie locala.

5 răspunsuri:
| faramatania a răspuns:

Dacă plomba pe care o ai este mai veche,se prea poate, ca sub ea să se fi format o nouă carie(cam aşa se uzează ca termen). Dacă te doare, nu neapărat la rece, dar la atingere(când mănânci), este foarte posibil să fie afectat nervul.Problema este rezolvabilă,prin obturaţie de canal,îti face anestezie,nicio problemă,dar trebuie să ştii un lucru,la dentist trebuie să te duci de la primele simptome,pentu a evita aceste neplăceri,complicaţii,pentru că, o măsea fără nerv,este deja compromisă(în general în asemenea cazuri, trebuie optat, pentru lucrare, adică măseaua trebuie îmbrăcată), pentru a rezista mai mult.Cu toată frica pe care o ai, la dentist trebuie să mergi, şi nu numai în cazuri extreme.laughing

| anonim_4396 explică (pentru faramatania):

..Este de 2 ani plomba.Si ma doar de putin timp doar la rece.straight face

| faramatania a răspuns:

Atunci, s-ar putea să nu fie foarte grav(ori,este doar o sensibilizare la rece,iar plomba să stea foarte bine,sau,a doua variantă, să se fi format o altă carie sub acea plombă(în cazul acesta,îti scoate vechea plombă,curăţă aceea cavitate din nou,şi pune altă plombă),şi în ultimul rând,varianta cu nervul(dar, mai mult ca sigur, că nu, dacă spui că nu e sensibilă la atingere). Deci, trebuie mers la dentist, şi destul de repede, pentru a evita posibile neplăceri, aşa cum ţi-am mai spus.Curaj, şi numai bine! laughing

| gabriela2012 a răspuns:

Pai o sa te adoarme ia cun clestisor plomba pune o solutie acolo dupa aia te trezeste marog o sa te doar puti da o sa treaca sper ca te-am ajutat Funda plz

| Gherghina_Andy_1990 a răspuns:

Ai o problema cu un dinte laughing!
ce ai putea avea mai mult laughing?