anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problema. Am aproape 13 ani( ii implinesc in octombrie) si sunt foarte slaba, am in jur de 33 de kilograme. La inceput am crezut ca asa de grase sunt toate fetele de varsta mea, dar cand am racit si m-am dus la doctor, m-a cantarit si mi-a zis ca sunt foarte slaba pentru varsta mea si le-am vazut si pe colegele mele care sunt mai plinute si de obicei au si avantaje din aceasta cauza, dar totusi sunt inalta, depasind limita varstei mele. Pentru ca sunt asa de slaba, uneori mi-e cam rusine pentru ca mi se cam vad coastele(nu foarte tare), mai ales la plaja, iar eu cum stau langa mare, merg in fiecare zi vara. Eu mananc de toate, de vreo 3-4, chiar 5 ori pe zi si mananc de simt ca explodez si tot nu ma ingras. Va rog sa ma ajutati! Sa imi dati nise idei ca sa ma mai ingras! Sa nu imi spuneti sa mananc mai mult ca nu se poate(cum am spus, deja mananc de rup). Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| campanario a răspuns:

Buna.Asa eram si eu ca tine, insa diferenta era ca eu is si acum mica de innaltimehappy (1, 50 cm). Am aproape 24 ani si am doar 47 kg! Inca nu am reusit sa ma ingras sub nici o forma, mi-am facut analize, si nimic. Nu am nici o dereglare de la glanda tiroida, sau ceva boala.Ai rabdare ca esti inca in crestere.Eu imi amintesc ca m-am ingrasat, ca si eu am avut 33 kg, asa fara sa imi dau seama.Am putea fii numite norocoase pentru ca multe fete incearca diete drastice pentru a slabi sau pentru a se mentine. Ai grija de tine si nu te ingrijora.Niste vitamine, bea lapte, pentru ca el ajuta la oase, si mananca tot ce iti pofteste. Odata si odata tot ne'om ingrasa noi nu'i stres laughing. Pupici

| nonameanca a răspuns:

Hmm... daca nu te poti ingrasa atunci incearca sa faci niste muschi happy
sau in cazul in care n-ai ajuns inca la pubertate, mai asteapta, atunci te vei schimba mult

| ☆ Danny☆ a răspuns:

Pai ai putea incerca niste vitamine.Si eu am 12 fac 13 tot in octombrie (pe 26) dar am 40kg.Doctorul a zis ca la varsta aceasta e o creutate normala. Dar a ta nu este ...Mergi iar la doctor, fa niste analize, si iti va recomanda el ceva! Poti incerca si CavitJunior! Pup!

| MoNsTeR a răspuns:

Nu are treaba varsta cu kg. o colega de-a mea(de 15 ani) are 38 kg cei drept e si km scunda. 1:50-50 si ceva parca. dar daca zici ca esti si mai inalta decat trebuie pentru varsta ta chiar e o problemutabig grin.degeaba nentrebi pe noi. putem doar sa ne dam cu parerea. zile la parinti sa te duca la un nutritionist.cred ca te poate ajuta mai mult decat orice raspuns ai primi pe sitebig grin

| denisa20 a răspuns:

Si eu am 13 ani si am 46 de kilograme.Acum ma simt foarte grasa.Incearca niste vitamine dar sa cer parerea medicului ca nu se stie.

| Miruna3094 a răspuns:

Ar trebui sa fii mandra ca nu te ingrasi foarte usor alte fete ar da orice sa fie ca tine.
Si nu mai asculta tot ce zice doctorul ca asa imi zicea si mie cand eram mai mica.Probabil ca imi zicea asa doar ca sa mananc tot din farfurielaughing

| Lyss . a răspuns:

Cum spune Daniela, ai putea încerca nişte vitamine. În clasa a şasea eram foarte slabă şi nu aveam poftă de mâncare, până mi-a luat mami nişte vitamine de la Forever *parcă*. Am început să am poftă de mâncare şi să mă şi îngraş. Ideea e că nu trebuie sa exagerezi *cum am făcut eu*, pentru ca eu am luat foarte mult in greutate, şi cu greu am reuşit să slăbesc din nou.
Deci cred că vitaminele ar fi soluţia ideală xD, pe mine m-au ajutat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am 1. 54 cam asa

| ursuletzdiana a răspuns:

Din cate am citit aici chiar ai o problema! esti mult prea slaba! la varsta ta minimul de kg trebuia sa fie de 40 kg! eu iti recomand sa apelezi la un medic specializat din orasul tau pentru a rezolva problema si eventual pentru a tine o cura de ingrasare! bafta si ma bucr ca te-am ajutat! si eu sunt medic!

| deeajustinx a răspuns:

@★ ☆вαву∂σℓℓ☆ ★ nu cred ca cineva ar vrea sa aiba chiar 33 de kg... e mult prea exagerat...
Ceea ce este ironic pe de-o parte este faptul ca, in timp ce unele persoane incearca sa dea jos din kilogramele in plus exista o alta categorie a acelora care nu pot sub niciun chip sa se ingrase. Si ceea ce este intr-adevar trist este ca pe piata se gasesc mai de graba carti de diete despre cum poti slabi decat de cum ai putea sa-ti imbunatesti aspectul fizic prin castigarea unor kilograme in plus.
Intrebarea care sta pe buzele multora dintre persoane este cum e posibil ca unii oameni sa fie slabi. De vina este alimentatia necorespunzatoare si practicile nesanatoase care ii fac pe oameni sa piarda in greutate. Riscurile asociate cu statutul de a fi prea slab include multe complicatii, revenirea organismului dupa operatie sau boala. Cu toate acestea, organismul isi poate reveni daca se adopta dieta potrivita. Energia densitatii din mancaruri este un factor principal in procesul de luare in greutate. Energia densitatii se refera la cantitatea de energie sau a caloriilor comparata cu greutatea mancarurilor.
Totusi chiar daca unele persoane sunt slabe nu inseamna in mod cert ca au anumite afectiuni. Asa cum a fi gras nu inseamna a fi sanatos. Unele persoane sunt slabe de cand se stiu, adica e o problema genetica, iar ingrasatul chiar se dovedeste a fi o lupta dificila. Indiferent de cat ar consuma tot nu ar reusi sa puna cateva kilograme.
Daca si tu ai aceasta problema, esti prea slab si ai vrea sa te mai ingrasi cateva kilograme, insa niciuna din metodele pe care le-ai incercat nu au dat roade, iti prezentam o lista a alternativelor.
Astfel, ca sa iei in greutate trebuie sa incluzi in meniu acele mancaruri bogate in calorii. De ce? Simplu! Caloriile sunt transformate in sange in grasimi, din care organismul isi ia energia.
Incearca sa cresti numarul de porti, dar fara sa abuzezi de zahar sau de grasimi.
Invata sa nu sari peste mesele zilei, cea mai importanta masa este micul dejun.
De asemenea, important este sa inveti sa servesti mesele la un anumit program. Sa ai un orar al meselor, iar portiile sa fie normale. Bucurandu-te de mesele copioase si relaxandu-te, vei ajuta sistemul digestiv sa functioneze la parmaterii normali. Servind masa la anumite ore si negustand nimic intre mese va creste apetitul.
Chiar daca pare greu de realizat insa deocamdata acesta este cea mai buna alternativa. Trebuie sa mananci cat mai multe mese pe zi, cinci sau mai mult de-atat. Bea multe lichide care sunt bogate in calorii (suc, lapte, milkshake). Mananca legume, orez, paste fainoase, cartofi, morcovi si dovleac. La care adauga iaurt, sosuri, smantana. Mananca paine cu seminte. Un plus de 1000Kj in meniul zilnic inseamna cam un kilogram pe saptamana.

| madutz1313 a răspuns:

Si eu am cam 1, 5. s kva si tot atatea kg am si eu dar mie mi se spune ca am timp sa ma ingras si chestii de astea si eu manank dar nu asa cat maannaki u eu daca manank ma ingras dar nu pot
organismul meu este invatat sa mananke putin