| Deny_8224 a întrebat:

Am o problema am fost la strand si mi s-a facut un furunc in ureche am avut si anul trecut cand am fost la mare. I-au antibiotic si picaturi dar ma doare de mor sad. Ce pot sa fac sa nu ma mai doara asa de rau?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Nu prea ai ce sa faci. Trebuie sa suporti durerea si sa ai rabdare, pana iti trece. Cand ai o zona infectata (furuncul in cazul tau), pe acea zona anestezicele nu functioneaza. Imi pare rau.

5 răspunsuri:
| ღHoneyBunnyღ a răspuns:

Se iau 2 linguri de tamaie (smirna) de calitate foarte buna, se piseaza foarte fin; 2 linguri de ceara de albine (curata), se dau pe razatoare.
Se amesteca bine cele 2 ingrediente si se adauga 6 linguri de ulei de masline. Se pun la fiert in bain-marie pana ce devin lichide. Se ia de pe foc compozitia si se amesteca cu o spatula de lemn pana ce se raceste. Trebuie sa aiba consistenta unei creme de fata. Daca iese prea tare se mai pune pe foc si se mai adauga ulei de masline.

Se pune un strat gros din acest amestec (aproximativ 5 mm) pe locul afectat, se acopera cu un tifon prins pe margine cu un leucoplast.
Nu se umbla la acest pansament 24-48 de ore. Se indeparteaza, se arunca, se face pauza 2 zile.
Se repeta pana cand tumora (nodulul, furunculul) dispare.
daca nu ai asta ceva uite un tratament:
Tratamentul la domiciliu

Specialistii recomanda pacientilor o serie de masuri ce, corect aplicate, pot sa amelioreze simptomatologia locala si pot favoriza procesul de vindecare:
- Aplicarea locala de comprese calde si introducerea furunculului in apa calda. Astfel se va diminua durerea si se favorizeaza acumularea puroiului spre suprafata zonei tumefiate. Dupa ce furunculul dezvolta zona superficiala de puroi, prin contactul repetat cu apa se grabeste fistulizarea. Aceasta se produce in aproximativ 10 zile de la aparitia infectiei. Compresele calde se pot realiza prin introducerea unei bucati de material textil (de preferinta bumbac - datorita proprietatilor absorbante) in apa calda si apoi stoarcerea excesului de apa. Astfel compresa se aplica local, prin tamponare delicata.
- Folosirea pentru igiena locala a unui sapun antibacterian. Acest sfat este util in special dupa ce furunculul a fistulizat si puroiul a fost eliminat. De asemenea, se pot aplica pe zona restanta diverse unguente si creme cu proprietati antibacteriene si apoi un bandaj steril. Zona infectata trebuie spalata de 2-3 ori/zi, dezinfectata corespunzator si acoperita cu comprese calde pana se vindeca.
- Nu se recomanda inteparea furunculului cu un ac sau agresarea lui in orice alt fel. De obicei, astfel de proceduri nu fac decat sa suprainfecteze furunculul, agravand afectiunea. Tratamentul devine mai complicat, iar procesul de vindecare mai anevoios.

Tratamentul medical

Tratamentul medical de specialitate trebuie instalat ori de cate ori se suspicioneaza dezvoltarea unei infectii grave. Pentru obiectivarea acestei situatii trebuie sa se realizeze hemograme si hemoculturi pentru a decela prezenta bacteriei in puroi si in sange. In situatiile cu adevarat grave medicul poate recurge la antibioterapie. Antibioticele se administreaza in functie de rezultatele antibiogramei - un test special realizat folosind lichidul drenat din furuncul (in conditii de asepsie) si care poate stabili spectrul antibioticelor la care germenele este sensibil. Pe baza acestor date se recurge la un anumit antibiotic. Totusi, pana la sosirea rezultatelor antibiogramei, tratamentul initial trebuie sa contina penicilina sau eritromicina.
In cadrul tratamentului general se pot administra, la nevoie, analgetice si antipiretice de intensitate medie (daca acestea au un efect intens si de lunga durata, pot masca o eventuala agravare a starii de fond).

| Zenithf a răspuns:

Pune cataplasma cu patlagina. Patlagina este o planta formidabila, din pacate prea ignorata de multi. Ea ajuta ranile sa se inchida, lupta contra infectiei, in cazul tau va ajuta mult la separarea puroiului si apoi la eliminarea lui. Mai sunt si alte plante, seva de rostopasca ajuta la cicatrizarea ranilor, pedicuta duce la scaderea durerilor cauzate de rani, inclusiv a ranilor de dupa operatii, carcei, intinderi ale muschilor sau ligamentelor si scade inflamatiile acestora, tataneasa este si ea foarte buna pentru ulceratii ale pielii, rani cu supuratii, zona zoster, etc., coada calului este buna pentru abcese, eczeme, transpiratia picioarelor s. a.
Si am vorbit doar de uzul extern...

NOname
| NOname a răspuns:

@Deny, ma bucur, ca ti-am fost de folos macar un pic. Mersi pentru apreciere!winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da lasa-ma sa te *** odata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut.Si mie mi-a iesit ceva in ureche...mai degraba seamana cu o besica care are ceva alb in varf, si care doare denumaaa! ce sa fac sa`mi treaca?